Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik recept szerint vált be...

Melyik recept szerint vált be a krumplistészta?

Figyelt kérdés
Kétféleképpen olvastam: a krumplit előtte megfőzzük és aztán tesszük a paprikás,hagymás katyvaszra, vagy nem főzzük meg előtte, hanem miután üveges a hagyma és ráraktuk a paprikát, ráöntjük a meg nem főzött krumplit és ezt felöntjük vízzel. Na szerintetek melyik a jobb? Amúgy 50 dkg krumpli kb mennyi közepes, átlagos méretű krumplikkal? Előre is köszi a segítséget háziasszonyságok. :))
2011. szept. 9. 12:39
 1/4 anonim ***** válasza:
4 közepes krumpli kb fél kiló. én simán csinálok egy parikáskrumplit, villával összenyomkodom és összekeverem a kifőtt tésztával. ehhez kb 25 dekát főzök ki, az 2 embernek bőven elég.
2011. szept. 9. 12:51
 2/4 anonim ***** válasza:

5-6 db krumpli, lemértem ötöt, de nem volt fél kg.

Hájában előre főzve a legjobb, mert ha vízben fő, akkor nyálkásabb lesz a krumplis tészta, legalábbis nekünk úgy nem ízlett annyira.

2011. szept. 9. 12:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Én megfőzöm a krumplit előre, utána teszem a hagymás, paprikás katyvaszra, aztán jön a tészta. Ezt láttam otthon, ezt tanultam. A másik megoldás így olvasva nekem nem jön be...az előbbi talán időtakaréskosabb.
2011. szept. 9. 14:03
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget!!! :)))

Ollllyan finom lett, h mind a 20 ujjunkat megnyaltuk utána!!! :)) Még egyszer kösziiii!! :)))

2011. szept. 9. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!