Hogyan készítitek a sajtszószt?
Pénteken étteremben voltunk, ahol párolt zöldségeket ettem rizs körettel, ami sajt szósszal volt leöntve.
Rákerestem a sajtszósz receptjére, felforralt tejszínbe elkevert reszelt sajtost találtam. Valóban ennyi?
150 g félkemény sajtot durvára reszelek.
1/2 fej vöröshagymát és két gerezd fokhagymát nagyon apróra vágok. 50 g vajat felforrósítok, és a hagymákat megpárolom benne. Ráteszek 2 evőkanál lisztet, elkeverem, ráöntök 2 dl tejet. Csomómentesre keverem, felforralom. Teszek bele fehérborsot, sót, kevés szerecsendiót reszelek rá. Tejjel addig hígítom, amíg híg mártást kapok, összeforralom. Leveszem a tűzről és a sajtot beleforgatom. Forralni már nem kell.
Legvégül ízlés szerint aprított petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
első vagyok
nem tudom,szerintem nem :) egy próbát megér :D
1. vagyok :)
ennek nagyon örülök! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!