A paradicsomlevest hogy kell csinálni?
micsoda? Ne ilyen sűrítményeket vegyél meg pürét hanem amivel finom az a fél literes üvesges paradicsomlé, hát ha azt akarod hogy finom legyen akkor így csináld:
pucolj meg 1 nagy vöröshagymát
vágd fel nagyon apróra, tedd bele abba az edénybe amibe a paradicsomlevest csinálni akarod
rakj bele olajat (csak dinsztelni kell)
utána ha megdinsztelted vedd le a tűzről(FONTOS H VEDD LE A TŰZRŐL) várj kb 2-3 percig hogy hűljön és rakj bele kb 1 kanál piros paprikát(törött paprikának is hívják) (1 kanál kb 1 literhez kell de mehet bele másfél kanál is=evőkanállal
ezt keverd össze, de ha fél litert csinálsz akkor is kell bele az 1 kanál
és ragd bele a paradicsomlevet, mehet vissza a gázra,
Rakj bele sót én fokozatossan szoktam szózni először csak 1-2 csipettel mert sótlanul eszek
(ha sós lesz véletlenül akkor rakj bele még paradicsomot vagy vizet, vészhelyzetbe cukrot)
mivel elég tömény íte van így a paradicsomos üveget ömlítsd ki vízzel, de csak egy kicsit, ne legyen a leves nagyon vízes ízű
ha a hagyma megfőtt ezt kostolgatni kell, akkor mehet bele a tészta, azt is kostolgatni kell hogy mikor jó
És kész
Ha valami nem világos kérdezz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!