Hogyan kell csinálni a hagyományos, finom
paradicsomlevest?
Figyelt kérdés
Már láttam egy rakat receptet,de nem tudom eldönteni h. melyik az igazi,eredeti.Anyu sajnos nem csinál,szóval tőle nem tudom megtanulni,de lttam már petrezselyemmel, valahol zellert ír, van ahol rámntással,van ami annélkül,a kollganőm azt mondja tegyek bele vegát és marhahúsleves kockát.Már teljesen meg vagyok zavarodva.
2010. szept. 21. 07:18
1/8 anonim válasza:
Hát idén sajnos nincs eltett paradicsomom, de süritettből leirom. Világos rántás. 2-3 kanál zsiradékon 2-3 kanál liszt. kis piros paprika. hideg vizzel felenged, majd bele a süritett paradicsom. az egészet jól kiforralod, só, cukor.ennyi.Ha az arányokkal baj van szólj.
2010. szept. 21. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 A kérdező kommentje:
köszike
2010. szept. 21. 07:40
3/8 anonim válasza:
Az elsö receptje igen jó, de ha szereted, akkor a paradicsommal együtt tehetsz bele pár csik paprikát, zellerlevelet is, akkor - nekem - jobb az ize, feltéve,hogy nem túl sokat teszel bele.
Vegeta, leveskocka semmibe sem való, mert csak egy csomó vegyszer van benne (izfokozó, szinezék, stb), ami többek közt allegiára hajlamosit.
2010. szept. 21. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy felrakom a sűrítményt ugyanannyi vízzel főni+só+cukor, ízlés szerint+pici bazsalikom. Mikor már forr, akkor 1 ek keményítőt elkeverek kis tejföllel, meg vízzel és ezzel forralom ki. Nálunk ez a kedvenc. Betűtésztát szoktam még beletenni a móka kedvéért
2010. szept. 21. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 anonim válasza:
Kedves második. Nem hiszed el, de amint elküldtem, eszembe jutott, hogy nem irtam bele a paprikát és zellert, esetleg egy pici fej hagymát. Hasonlit a főzési módszerünk.
2010. szept. 21. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
6/8 anonim válasza:
mi szoktunk bele rizst főzni.de első receptje a tuti sztem :-)többi se rossz
2010. szept. 21. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 anonim válasza:
Én így készítem: A levesnek szánt enyhén sós vízben megfőzök egy kisebb fej vöröshagymát és egy szál zellert.
Külön edénykében készítek egy nem túl sűrű, normáis rántást kevés pirospaprikával, amit beleteszek az előbbi lébe. Csak ezután teszem bele a paradicsompűrét egy kevés tört bfehérborsot, hogy ne főzzem agyon. Felforralom, izlés szerint teszek bele egy kis cukrot, ha még kell, egy kis sót. Kevés rízst szoktam bele főzni levesbetétként.
2010. szept. 21. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
8/8 anonim válasza:
Kedves elsö, a második vagyok, ezek szerint tényleg hasonlóan fözünk, legalább is paradicsomlevest.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!