Anyukák! Hogy csináltok finom paradicsomlevest a gyermeketeknek?
Azt az igazi menzaízt keresem,de sehogy sem tudom eltalálni,egyszerűen nem tudok finom paradicsomlevest csinálni.
Mit csináljak,hogy ízesítsem,ha pl paradicsompüréből készítem?
A menzaízt azért nem azonosítanám a finom paradicsomlevessel.
A menzaíz, sok lisztes rántás és sok cukor.
A finom az bazsalikomos.
anyukám receptje: készíts világos rántást (liszt, olaj megpirítani), só, cukor kell ízesítőnek, öntsd fel egy liter 100%-os paradicsonlével (dobozos), majd u.ennyi vízzel, és végül tegyél bele zellerszárat, babérlevelet, egyet rottyanjon, hogy összefőjenek az ízek. Mi betűtésztával szoktuk enni.
jó étvágyat!
Köszi szépen.
Igazad van,csak tudod,nekem az az íz hiányzik,az a bizonyos nagyüzemi módon készített,hogy hasonló ízt kapjak.
Kipróbálom amit írt a 2. válaszoló,köszönöm.
Inkább szószt csinálj, mert a leves csak a helyet foglalja és a szószhoz mehet feltétként husi vagy tojás. "Devics józsefné: Csecsemők szakácskönyve"
leves
Pici hagymát olajon párold, majd kevés lisztet szórj rá - hagymás rántás. Ezt öntsd fel a paradicsomlével. Kicsi zellerlevelet is főzhetsz bele. pici só, több cukor.
A szósz hasonló csak hagyma nélkül.
Én rizsliszttel szoktam csinálni és nem rántom be, mert kis mennyiséggel sosem sikerült jól. Szóval csak elkeverem a rizslisztet a paradicsommal - ha szósz, akkor többet teszek bele - ráöntöm a hagymára (vagy nélküle), fűszer és főzöm.
Sajnos a menza titkot nem tudom,csak a gyümölcslevesét hogy tejszínnel főzik.
Ha megtudom a tuti paradicsomszósz titkát még írok.
Sok sikert
Az én gyermekeim évekig nyúztak azzal, hogy nem olyan a paradicsomlevesem, mint az iskolai. Túl sűrű, túl ízes, nem zsíros, stb. :)
Addig-addig kerestem a neten, míg megtaláltam a receptet, mert más is így akarta csinálni. Jó híg, egyszerű ízesítéssel. De Nekik ez kellett :) Ja, és persze betűtésztával :)
Pl. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!