Hogy kell csinálni a paradicsomlevest konzerv paradicsompüréböl? Légyszi pontos adagokat mondjatok!
Figyelt kérdés
2009. aug. 17. 09:35
1/1 anonim válasza:
Ahogy én készítem: Legelőször kevés vizben felteszek egy kisebb fej egész hagymát és egy szál zellerzöldet főni enyhén sós /vegetás/ vízben. Ha megfőttek benne, kiegészítem a levet annyira, amennyi levest szeretnék. Kidobom belőle a hagymát, a zellert benne hagyom. Most teszem bele a sűritett paradicsomot. /1 l. vízhez kb. egy kis dobozt számítok/ Kissé összefőzöm, majd leveszem a lángról. Külön kis edénykében csinálok egy nem túl vastag rántást /pirospaprikával/ és a levesbe teszem. Most kezdődik az íz harmonizálása, vagyis a cukor-só arányának összehozása /ízlés dolga, ki édesebben, ki nem annyira édesen szereti. Ha összeforrott a rántással a leves, általában teszek bele egy jó evőkanál rízst /ez a levesbetét/ és készen van. Szoktam bele tenni még egy pici tört magyarborsot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!