Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet McDonald's-os...

Hogyan lehet McDonald's-os jellegű szupi sültkrumplit/rosejbnit készíteni?

Figyelt kérdés

Én nem tudom, mi van a krumplikkal, de már jó ideje még csak ropogósra sem sikerül megcsinálni, mert lehet, hogy még kiszedéskor kemény, de utána el is kezd összelottyadni, egy puha, élvezhetetlen vacak lesz belőle :(. Pár évvel ezelőtt még legalább sikerült úgy megsütni, hogy hűléskor is ropogós maradt.

A McDonald's hogyan csinálja azt az isteni fincsi sültkrumplit? Te hogyan csinálod, ha neked sikerül olyanra vagy legalább hasonlóra?

Adjatok már használható és eredményrevezető tanácsokat!

Köszi!!

2011. júl. 25. 14:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
72%
A mekis krumpli az nem krumpli, hanem olyan, mint a "bolti mirelit", azaz porított burgonyából, lisztből és adalékanyagokból van összegyúrva, majd "méretre szaggatva".
2011. júl. 25. 15:24
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
15:24-es. Ez belső információ? Nem hinném. Van a családban tizenéves lisztérzékeny lány. A mekiben egyedül a sültkrumplit eheti, ugyanis csak abban nincs liszt és eddig soha semmi baja nem lett tőle, úgyhogy az tuti nincs benne.
2011. júl. 25. 16:13
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mondom a belső infót: tényleg fagyasztott a cucc, de mint krumplit, sose nézem meg miből készül, és csak sót szórnak rá. Maga a sütési eljárás is fontos, Hogy meddig sütik, 8 vagy 16 már nem emlékszem, de sztem 8. Utána meleg lecsöpögő tálcára kerül, ott lesz lesz megsózva, és átforgatva.
2011. júl. 25. 16:55
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez a "porból van" egy méretes ostobaság, de még mindig terjesztik.

Ha megfigyeled, nem szabályos hasábokból áll egy adag sültkrumpli, hanem felfeldezhetőek a krumpli szabálytalan szélei is, sőt a krumpliban lévő fekete hibák is.

A cég egy speciális, saját krumplifajtát használ amit a BÁBOLNAI ÁLLAMI GAZDASÁG termelt régebben, manapság nem tudom ki. De ez a krumplifajta határozottan létezik.

Pálmaolajban sütik, talán az is ad neki plusz ízt. A végén pedig "meglepő módon" sót szórnak rá.

2011. júl. 25. 16:57
 15/19 anonim ***** válasza:
Akkor elég érdekes a burgonyájuk, mert én legutóbb hajnali kettőkor "hirtelen sült" krumplit kaptam, azaz nem várta meg a teljes sülési időt, és minden volt az csak nem félig nyers krumpli... Csak meg tudom a burgonyát különböztetni a "tésztától"...
2011. júl. 25. 20:41
 16/19 anonim ***** válasza:
Utolsó akkor próbálj rá a bolti fagyasztott sült krumplira félig átsütve. Az se lesz krumpliszerű.
2011. júl. 26. 07:26
 17/19 anonim ***** válasza:

Hát próbálkozz zacskós krumplival, az enyém sokkal jobb szokott lenni a mekisnél és nem löttyed össze pár perc alatt. :D

Amúgy a mekis krumpli valóban nem csak krumpliból van, de hogy pontosan mi van benne, a fene se tudja. De ugyenígy a fagyasztott krumpli is. Valamibe meg kell halni.

Viszont háztartásban gyanítom nem pálmaolajat használsz, és lehet, hogy épp abban van a titok, de a mekisek abban sütik.

Na meg amivel faterom tönkrevágja a krumplit: egyszerre sokat süt/kevés olajban, kevergeti, ezzel összetöri. Inkább vedd kisebb adagokba, és csak 1-2 szer keverd át. Különben pont olyan lesz, mint amit leírtál.

2011. júl. 26. 18:42
 18/19 A kérdező kommentje:

Bolti zacskós fagasztott krumpit venni hülyeség! Én is össze tudom vágni és nem kerül annyiba se...

A másik: mindig bő olajban szoktunk sütni, kevés krumplit. Szerintem ez evidens.

Kipróbáltuk tegnap: összevágott krumpli (sárga fajta) pár órát a hűtőben pihent, érdekes módon se nem barnult meg, se semmi, majd meghintettük kis liszttel és átforgattuk, aztán zutty a jó forró olajba. Jó ropogós lett! Csak kicsit zizis a liszttől, de nem volt vészes. Viszont ízetlennek elég ízetlen volt, szerintem a sima olaj miatt, ugye mi nem fogunk emiatt pálmaolaj után kajtatni, meg zsírban biztosan jobb íze lenne, de ez van. Legközelebb nem liszttel, hanem kis keményítővel fogjuk kipróbálni, hátha azzal jobb lesz a külseje. Egyébként egész jó lett, nem fonnyadt össze hűlés után.

2011. júl. 27. 16:39
 19/19 anonim válasza:
Én a tv-be láttam,hogy a pucolt krumplit többször át kell mosni vízzel,mert így a keményítő nagy része kioldódik és a krumpli ropogósabban sül meg.Én így csinálom.
2011. dec. 15. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!