Hogyan lehet McDonald's-os jellegű szupi sültkrumplit/rosejbnit készíteni?
Én nem tudom, mi van a krumplikkal, de már jó ideje még csak ropogósra sem sikerül megcsinálni, mert lehet, hogy még kiszedéskor kemény, de utána el is kezd összelottyadni, egy puha, élvezhetetlen vacak lesz belőle :(. Pár évvel ezelőtt még legalább sikerült úgy megsütni, hogy hűléskor is ropogós maradt.
A McDonald's hogyan csinálja azt az isteni fincsi sültkrumplit? Te hogyan csinálod, ha neked sikerül olyanra vagy legalább hasonlóra?
Adjatok már használható és eredményrevezető tanácsokat!
Köszi!!
Lehet direkt sütésre illetve chipsnek való burgonyát kapni. Általában a sárga héjúak a jók erre a célra.
Az sem árt a dolgon, ha hasábokra (vagy ízlés szerint akármire) vágod a krumplit, és jó sós vízben forralsz egyet rajta. (Egyet forr, aztán lezárod) Leszűröd, lecsepegteted, és már sütöd is forró olajban.
A hamburgert nem olajban sütik hanem grillen.
És ott is megsózzák utána tudom, csináltam és még mindig köpni tudnék annyira utáltam.
Figyelj a krumpli fajtájára, de azt ne várd, hogy kihűlés után is élvezhető lesz, mert olyan krumpli nincs. Vágd fel, süsd meg edd meg. Ha fritőzöd van akkor 180 fokon a legjobb.
Köszönöm a válaszokat.
Nos, nekünk se fritőzünk, se egyéb szerkezet. És mindenféle krumplit próbáltunk már, amit itt a piacon kapni lehet. Ja, meg próbáltuk már új olajban, hús sütésesben is, meg zsírban is.
Amit még nem hallottam, hogy hűtött krumplit kell hozzá használni, vagy hogy liszttel megszórni - ki fogom próbálni őket.
Egyébként nem teljes kihűlésre gondoltam, hanem amikor már nem ehetetlen forró, 2-3 perc után.
Köszi a tippeket!
Azért még várom a jó trükköket, abból sose elég! :)
Lehet, hogy nem jól tudom, ha így van, akkor elnézést, de én azt hallottam, hogy a McDonaldsos krumpli, az nem tiszta krumpli, hanem olyan, mint a zacskós krumplik, amiben van krumpli por, meg nem tudom, én mi más, mint a chipsekben.
Ezért nem olyan a házi sült krumpli, mint a Mekis sült krumpli.
Megsózni nem szoktuk, amikor kiszedjük, mert ki-ki a maga ízlése szerint tesz rá ízesítőt, amikor eszi.
A főtt krumplit próbáltuk már, hogy utána sütjük ki. Úgy tényleg sokkal jobb, ízre is és állagra is, csak már túl macerás úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!