Hogyan készítitek a párolt rizst?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Öcsém szakács, tőle tanultam:
Kiméred bögrével az adott mennyiségű rizst.
Kétszeres mennyiségű vizet felteszel forrni. (Nem baj, ha egy kicsit több, ha esetleg véletlen elforrja.)
A rizst megpirítod nagyon pici olajon, ízlés szerint fűszerezed.
Felöntöd a forrásban lévő vízzel.
20 percig takarékon lefedve párolod, kevergetni NEM szabad!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én a 11,18 szerint, azzal a kis különbséggel, hogy amikor felengedtem, még kavarok hozzá apróra vágott petrezselymet.
Másrészt nem főzöm 20 percig, csak kb. 5-8 percig, amikor már azt látom, hogy a rizs kezdi kiadni magából a keményítőt, leveszem a tűzről, beborítom, és minimum fél óráig bele sem nézek. Majd utána villával megnézem, hogy kell-e még rá esetleg (szintén forró!!!) víz és só.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Én is már rengeteg módszert kipróbáltam, aztán itt, gyakorin kaptam a következő "receptet", azóta csodájára járnak a rizsemnek, tarhonyámnak:
Bögre rizshez másfél bögre vizet számolok. Sütőt 160 fokra előmelegítem. A rizst pici olajon megpirítom, csak olyan nagyon fehéresre. A vizet addig sóval felforralom. (2 bögre rizshez egy evőkanál).
Ha felforrt a víz, a rizsre öntöm, majd fedő nélkül a forró sütőbe tolom. kb 20 perc, nem is kevergetem, semmi, csak 20 percig benn van. ha kész, a tetején látszik. ilyenkor belekavarok, hogy lássam az alját. És kész.
1 bögre tarhonyához 1,25 bögre víz kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!