Anyu vett sertéslapockát, de fogalmam sincs mit készítsek belőle, ötletek? Tegnap volt rántott hús, párolt zöldségekkel.
Pörköltet? Én is lapockából szoktam.
(Vagy szilvás buktát, mert azt szeretem!...haha, bocsi, ezt nem bírtam kihagyni :D)
fasirtnak, brassóinak, tokányféléknek is nagyon finom a lapocka.
egy jó kis gombás tokány nokedlivel isteni finom.
ha van egy kis szalonna akkor még finomabb. csíkokra vágott húsos szalonnát olvasztunk, egy kicsi zsír azért kell alá. ha a szalonna már üveges, akkor hozzáteszünk egy
közepes fej finomra vágott hagymát. együtt dinszteljük, majd rátesszük a csíkokra vágott lapockát.
jól összekeverjük, és fedő alatt hagyjuk, hogy kiadja a saját levét. abban pároljuk tovább, ha elfőtte, mindig egy pici vízzel (csontlével) pótoljuk.ha a hús már majdnem puha, beleteszünk 25- 30 deka szeletelt gombát, és ezzel tovább pároljuk. persze só, egy kis bors, majoranna megy bele. ha a gomba is puha, leszórjuk két fakanál liszttel, és jól elkeverjük, egy picit pirítjuk. megint felengedjük, hogy a liszttől mártás sűrűségű legyen.
ízlés szerint tejföllel vagy főzőtejszínnel dúsíthatjuk.
nokedlivel, főtt tésztával, vagy rizzsel tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!