Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hány éves korod óta tudsz főzni?

Hány éves korod óta tudsz főzni?

Figyelt kérdés
2011. júl. 22. 14:21
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
4-5 éves korom óta segítek a konyhában ezt-azt, de igazán egyedül főzni (pl. ebédet) csak olyan 17 évesen tanultam meg.
2011. júl. 22. 15:01
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

20 éves koromban férjhez mentem, és akkor kezdtem el főzni. Addig talán egyszer főztem egy krumplilevest, meg fasirtot. Nem voltam rákényszeritve, otthon inkább a mosás volt az én feladatom (akkor még nem volt automata mosógép). Viszont mivel szivesen főztem, nagyon gyorsan megtanultam mindent megfőzni.

Sütni viszont 40 évesen kezdtem el, mivel addig anyósom mindig hozta a több féle süteményt. Egyszer-kétszer elrontottam, néha a kukában kötött ki a sütemény:)

2011. júl. 22. 15:14
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

Kész alapkajákat , pl paprikáskrumpli, rakottkrumpli, bableves, pörkölt, gulyás,panírozás, már 9 éves koromban meg kellett tudni csinálnom.

anyu már korábban is befogott, pucolás, kavargatás,mosogatás.

megkövetelte, hogy állandóan ott legyek mellette, és segítsek.volt két kisebb tesó,, ők ebből kimaradtak,

szóval én tanultam meg idejekorán főzni, muszájból.

ez az 60-as években volt, nem részletezem a körülményeket...

Kemény, de jó iskola volt:))

Az életem nagy hibája, hogy a gyerekkorom miatt a saját lányomat annyira megkíméltem,hogy szinte kizártam a konyhából.

2011. júl. 22. 18:00
 24/35 anonim válasza:
100%
9 éves korom óta. (most 14 éves vagyok).
2011. júl. 22. 18:08
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

háát egy szerűbb dolgokat már 8 körül megcsináltam, aztánmég általánosban mindent, 16 évesen pedig már nekem kellett kitalálni is, mellette a nyáriszünetben nyárimeló, mosásá meg mindent kellet csinálni.

Most 24 vagyok 1,5 éve a párommal élek, soha nem okozott gondot a konyha, imádok főzni, kikapcsol, sütök is, akárminek nekiállok, perzse előfordul, hogy nem sikerül, de ez természetes. Manapság saját receptjeim is vannak.

Viszont, ami sokakat el fog borzasztani:

11 éves voltam amikor az első csirkét egyxedül kellett (felügyelték csak) levágni, a nyak elvágásától, a kopasztáson át, a felbontásig. Akkor nagyon ciki volt a barátaim előtt... Anyukám azt mondta, ne legyen rá szükségem, de tanuljam meg hogyan kell..ennyi

KOrán megtanultam, hogy a husit nem a réten szedjük:P Ezáltal jobban "tisztelem " azt a húsételt, amit megeszek.

Kb 10 éves koromtól mondhatom, hogy tudok főzni, előtte csak részt vettem benne, és próbálkoztam:)

2011. júl. 22. 19:02
 26/35 anonim ***** válasza:
merem állítani, hogy jobban főzök mint a velem egykorú lányok. Mivel nagyon szeretek enni. Csirke, kacsa, őzike. A kedvencek. 23férfi
2011. júl. 24. 21:49
 27/35 anonim ***** válasza:
100%
18 éves koromig szinte nem is főztem, a koliban megkaptunk mindent. Majd egyetemistaként rákényszerültem, de olyan 20 éves koromra tanultam meg olyan 15 ételt finomra elkészíteni. Most 30 évesen a repertoárom olyan 50 ételben kimerül. Szóval még van hova fejlődnöm.
2011. júl. 25. 11:32
 28/35 anonim ***** válasza:

14 évesen már muszáj voltam megtanulni, mert senki nem törődött velem.17 éves korom óta férjnél vagyok, és nincsen olyan kaja, amit ne tudnék megfőzni.A legbonyolultabbak sem fognak ki rajtam.És ha már anyósom is megnyalja mind a 10 úját utána, akkor tudok valamit:)

33/N

2011. júl. 25. 12:17
 29/35 Barbiiii válasza:
Kicsi koromtól kezdve segítettem mamámnak és anyának a konyhába, és egyre jobb vagyok(16/L)
2011. júl. 25. 13:54
 30/35 anonim válasza:

8 évesen már önállóan palacsintát sütöttem.

Most vagyok 20 éves, és ugyanazt mondhatom el magamról, mint az első válaszoló:)

Szerencsére egyébként is imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

20/L

2011. júl. 25. 16:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!