Hány éves korod óta tudsz főzni?
20 éves koromban férjhez mentem, és akkor kezdtem el főzni. Addig talán egyszer főztem egy krumplilevest, meg fasirtot. Nem voltam rákényszeritve, otthon inkább a mosás volt az én feladatom (akkor még nem volt automata mosógép). Viszont mivel szivesen főztem, nagyon gyorsan megtanultam mindent megfőzni.
Sütni viszont 40 évesen kezdtem el, mivel addig anyósom mindig hozta a több féle süteményt. Egyszer-kétszer elrontottam, néha a kukában kötött ki a sütemény:)
Kész alapkajákat , pl paprikáskrumpli, rakottkrumpli, bableves, pörkölt, gulyás,panírozás, már 9 éves koromban meg kellett tudni csinálnom.
anyu már korábban is befogott, pucolás, kavargatás,mosogatás.
megkövetelte, hogy állandóan ott legyek mellette, és segítsek.volt két kisebb tesó,, ők ebből kimaradtak,
szóval én tanultam meg idejekorán főzni, muszájból.
ez az 60-as években volt, nem részletezem a körülményeket...
Kemény, de jó iskola volt:))
Az életem nagy hibája, hogy a gyerekkorom miatt a saját lányomat annyira megkíméltem,hogy szinte kizártam a konyhából.
háát egy szerűbb dolgokat már 8 körül megcsináltam, aztánmég általánosban mindent, 16 évesen pedig már nekem kellett kitalálni is, mellette a nyáriszünetben nyárimeló, mosásá meg mindent kellet csinálni.
Most 24 vagyok 1,5 éve a párommal élek, soha nem okozott gondot a konyha, imádok főzni, kikapcsol, sütök is, akárminek nekiállok, perzse előfordul, hogy nem sikerül, de ez természetes. Manapság saját receptjeim is vannak.
Viszont, ami sokakat el fog borzasztani:
11 éves voltam amikor az első csirkét egyxedül kellett (felügyelték csak) levágni, a nyak elvágásától, a kopasztáson át, a felbontásig. Akkor nagyon ciki volt a barátaim előtt... Anyukám azt mondta, ne legyen rá szükségem, de tanuljam meg hogyan kell..ennyi
KOrán megtanultam, hogy a husit nem a réten szedjük:P Ezáltal jobban "tisztelem " azt a húsételt, amit megeszek.
Kb 10 éves koromtól mondhatom, hogy tudok főzni, előtte csak részt vettem benne, és próbálkoztam:)
14 évesen már muszáj voltam megtanulni, mert senki nem törődött velem.17 éves korom óta férjnél vagyok, és nincsen olyan kaja, amit ne tudnék megfőzni.A legbonyolultabbak sem fognak ki rajtam.És ha már anyósom is megnyalja mind a 10 úját utána, akkor tudok valamit:)
33/N
8 évesen már önállóan palacsintát sütöttem.
Most vagyok 20 éves, és ugyanazt mondhatom el magamról, mint az első válaszoló:)
Szerencsére egyébként is imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!