Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen finom édességrecepteket...

Milyen finom édességrecepteket tudsz tej és cukor hozzávalókból?

Figyelt kérdés
Csak ez van.
2011. szept. 14. 17:26
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
abból csak cukros tej lesz
2011. szept. 14. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Karamellás tej! :)
2011. szept. 14. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
91%

Cukros tej by Monti.

Hozzávalók:

2 dl tej

2 evőkanál cukor


A tejben könnyed kavaró mozdulatokkal oldjuk fel a cukrot.

Az italt hidegen és melegen is fogyaszthatjuk. Ízlés szerint díszíthetjük szalvétával.

2011. szept. 14. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez mekkora egy recept! XD
2011. szept. 14. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Tűzhelyen karamellizálod a cukrot, majd ráöntöd a hideg tejet. Alul cukor marad, innivalónak finom karamella!
2011. szept. 14. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
17:38 ez q.rva nagy :D
2011. szept. 14. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Montinál a pont! Hatalmas, amit írt! *nevet*
2011. szept. 14. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Egy tepsibe rétegenként lerakjuk a cukrot és a tejet (7-8 réteg elég lesz), majd addig sütjük 180 °C-on, amíg a tej el nem párolog. Melegen fogyasztjuk.
2011. szept. 14. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
A tejet hagyjuk megsavanyodni, ebből aludttej lesz. Ezt leszűrjük, így túrót kapunk. Ezt cukorral összekeverjük, berakjuk a mélyhűhőbe, majd fagylaltként tálaljuk.
2011. szept. 14. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
71%
Két hétig nem mosunk lábat. A tejet összekeverjük a cukorral, meglangyosítjuk, egy lavórba töltjük, majd beletesszük a lábunkat. A lábunkon lévő brevibacterium linens reakcióba lép a tejjel, és egy idő után pálpusztai-szerű sajtot kapunk. A tejet azért kell meglangyosítani, hogy meg ne fázzunk, a cukor pedig azért kell, mert a gomba azzal táplálkozik.
2011. szept. 14. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!