Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mennyi víz-, ecet-, cukor-,...

Mennyi víz-, ecet-, cukor-, só arányt kell alkalmazni a finom savanyú /ecetes/ almapaprika eltevésénél?

Figyelt kérdés
Sehol nem találom. Nem szeretnék se túl cukros, se túl savanyú levet készíteni. Tavaly még tudtam, de már nem emlékszem az optimális arányra.
2009. júl. 19. 21:51
 1/4 anonim ***** válasza:
73%
Arányt nem tudok mondani,de én megszoktam kóstolni,hogy jó-e ?
2009. júl. 19. 21:56
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Van egy általános receptem savanyitáshoz, én ezt szoktam mindenhez késziteni, aztán a fűszerekkel variálok. Ez hideg módszer, tehát nincs termikus folyamat, csak összekeverek mindent, várok, mig feloldódik tökéletesen, ráöntöm, lezáratlanul hideg helyre rakom, amennyiben szükséges pótolom a levet pár nap múlva, lezárom és kész.

A recept: 0,25 kg cukor, 0,125 kg só, 1 lit ecet, 4 lit viz, ehhez teszek 1 tasak tartósitószert mindenhez, paprikához külön 1 tasak vinobránt, hogy ne barnuljon. Eddig soha nem romlott meg, még következő évben is gyönyörű sárga, ropogós a paprika. Ha gondolod próbáld meg!

2009. júl. 19. 22:03
 3/4 A kérdező kommentje:
Kostolásra nem adok! Megtévesztő lehet. Kizárólag forraltat /majd lehűtöm/ teszek a savanyításra szánt zöldségfélékhez. Szerintem az egy liter ecettől olyan savanyú, mint a Savanyú Jóska! És milyen ecet? 10, vagy 20%-os? Kezdő háziasszony vagy?
2009. júl. 19. 22:08
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

én iyg készítem:

3 liter viz, 20 deka cukor, 10 dkg só(még véletlenül se legyen jódozott!!!) 4 dl 20%-os ecet , hidegen összekeverem, kiskanál tartósítószert és borként teszek bele.

ha nagyon sietek fél liter vizbe felmelegítem a cukrot és a sót, hamar olvad, majd hozzáöntöm a többi folyadékot, így hamar kihűl,

mire az üvegeket megtöltöm savanyúsággal, már önthetem is bele.

2009. júl. 19. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!