Mennyi víz-, ecet-, cukor-, só arányt kell alkalmazni a finom savanyú /ecetes/ almapaprika eltevésénél?
Van egy általános receptem savanyitáshoz, én ezt szoktam mindenhez késziteni, aztán a fűszerekkel variálok. Ez hideg módszer, tehát nincs termikus folyamat, csak összekeverek mindent, várok, mig feloldódik tökéletesen, ráöntöm, lezáratlanul hideg helyre rakom, amennyiben szükséges pótolom a levet pár nap múlva, lezárom és kész.
A recept: 0,25 kg cukor, 0,125 kg só, 1 lit ecet, 4 lit viz, ehhez teszek 1 tasak tartósitószert mindenhez, paprikához külön 1 tasak vinobránt, hogy ne barnuljon. Eddig soha nem romlott meg, még következő évben is gyönyörű sárga, ropogós a paprika. Ha gondolod próbáld meg!
én iyg készítem:
3 liter viz, 20 deka cukor, 10 dkg só(még véletlenül se legyen jódozott!!!) 4 dl 20%-os ecet , hidegen összekeverem, kiskanál tartósítószert és borként teszek bele.
ha nagyon sietek fél liter vizbe felmelegítem a cukrot és a sót, hamar olvad, majd hozzáöntöm a többi folyadékot, így hamar kihűl,
mire az üvegeket megtöltöm savanyúsággal, már önthetem is bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!