Mit csinál a szevrezetemben a : liszt, cukor, só. Egézségtelen dolgok? És miért van az, hogy minden ami, finom, egézségtelen? Gondolok itt: Sütire, Kebapra, gyrosra, Csoki. Ironikus az egész!
Hűű micsoda zagyvaság :D Éva bűne... jézusom :D
Na először is a gyros nem egészségtelen. A pulykahús sovány, a sok zöldség egészséges, a rizzsel semmi gond, a pitával sem, mert kevés. A sült krumpli az olaj miatt nem a legjobb, de ennyi.
Minden ami finom egészségtelen? Hát nem tudom... nekem a sütik 90%-a nem finom, a gyümölcsök 90%-a meg igen, és a gyümölcsök egészségesek. És ez ízlés kérdése. Felnőttünk valahogy, hozzászoktunk valamihez. Thaiföldön 90%-ban csirkét esznek az emberek, rizst, ezerféle zöldséget, ízlik is nekik, nem is kövérek... Jó helyre születtek... legalábbis az ételek egészségre történő hatásának tekintetnében :)
A másik, hogy a sok műkaja, ami nem található meg a természetben csak úgy, tehát csokik, különböző ízfokozóval, meg mesterséges anyaggal telenyomott cuccok... nos ezekbe direkt tesznek olyan anyagokat, amiknek a szervezetedben olyan hatása lesz, hogy jobban fogod kívánni.
Magyarul, jól átvernek :)
A só nem egészségtelen egyébként, csak akik szívbetegek, vagy magas a vérnyomásuk. A só vizet tart vissza, és ez azoknál akik nem teljesen egészségesek nem jó... De amúgy semmit nem csinál a só.
A cukor sem rossz, ha nem finomítottról van szó. A gyümölcsökben lévő cukorral például semmi gond nincs.
Szóval azért nem annyira fekete-fehér a helyzet, mint azt leírtad.
Szia!
Én értem mire gondolsz:) Én is nagy süti, csoki, puding,és "műkaja" kedvelő vagyok. Sajnos ez is az élet nagy igazságtalanságai közé tartozik. A másik példa erre, hogy a fősulin az osztálytársam megállás nélkül evett. Válogatottan hízlaló kajákkal, szendvicsekkel, és csokival tömte a fejét. Még előadások alatt is majszolt valamit. Mindemellett gebe sovány volt, és folyton azon siránkozott hogy nem tud felszedni pár kilót. Nem volt beteg, mint kiderült az apukájától örökölte ezt az alkatot. Én is aputól örököltem az alkatom, csak éppen az ellentétét az övének....
A gyros akkor nem egészségtelen, ha otthon sütöd, és tudod, miből van, normális minőségű alapanyagokat használsz és nem csöpög a zsírtól. Sült krumpliból is jobb, ha megveszed a nyers krumplit (nem fagyasztottat), felszeleteled, és friss (nem többször használt) olajban megsütöt és lecsepegteted. Teszem hozzá, így sem tartozik az egészséges kaják közé, de néha azért lehet enni.
Igaza van annak, aki az ízfokozókról írt. Sajnos egy idő után már nem is érezzük a valódi ízeket a sok szeméttől.
Egyébként Thaiföldön, meg egyéb helyeken valószínűleg több fizikai munkát végeznek az emberek, és ledolgozzák a kalóriákat. Szerintem nem is csak a kajával van baj, hanem hogy ülök az irodában egész nap, és püfölöm a gépet. Ha kapálnék vagy aratnék (kézzel), ehetnék, amit akarnék, és amennyi belém fér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!