Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell főzni a babgulyást?...

Hogy kell főzni a babgulyást? Valakinek valami jó recept?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 3. 19:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Én felteszem a hagymát az olajon pirítani, majd rádobom a szalonna kockákat, és a füstöltkolbászt, husit, répát. De a répát beleteheted később is. Amikor már megpárolódtak egy kicsit, akkor belteszem a lóbabot is (én azzal szeretem készíteni, de bármilyen babbal finom), ezután felöntöm vízzel. Teszek bele sót, borsot, babérlevelet, gulyáskrémet, fokhagymát, vagy fokhagyma krémet, kis pirosaranyat, zöld paprikát, és pardicsomot amit előtte meghámoztam. Ha gondolod vegetát vagy gulyás kockát is tehtesz bele, ez már egyéni ízlés dolga. És hogy a bab minél előbb megpuhuljon egy kis szódabikarbónát is teszek bele. Amikor már majdnem kész készítek egy gyenge rántást és a legvégén megszórom petrezselyem zölddel. Ha van kedvem csipetkét is teszek bele, de nem muszály. Készre főzöm. Pont két napja csináltam és nagyon finom lett. Ha van házi füstölt sonka vagy sonkalé például húsvétkor akkor annak a levében még finomabb azonban a sózással ilyenkor óvatosan kell bánni.
2009. ápr. 3. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Én így szoktam:


Kezdj el egy marhapörköltet főzni, csak erősebb fűszerezéssel. Ha félig puha a hús, akkor felöntöd vízzel, mehet rá a beáztatott bab, karikázott répa, petrezselyem gyökér, kevés őrölt kömény, mehet bele egy csokor összekötött petrezselyem zöld is. Ha már majdnem kész, akkor kell a kockára vágott krumplit, és a csipetkét bele tenni (csipetke helyett a lustábbak (mint én is) használhatnak kézi tarhonyát is), lehet hogy kell utána sózni kicsit.

Ha minden megfőtt, akkor kész.

Jó étvágyat!

2009. ápr. 3. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2009. ápr. 4. 08:30
 4/4 anonim válasza:

A kockára vágott v.hagymát a zsiradékon megfonnyasztom,és a kockákra vágott húst belerakom.Ízesítem p.paprikával és delikáttal,felöntöm vízzel(ha kell pótolom!),és jó sűrű pörköltet készítek belőle.A babot előző este,vagy 1-2 órával főzés előtt megmosom,és meleg vízben beáztatom,majd felteszem enyhén sós,babérleveles vízben főni.(Ha kell pótoljuk a vizet,kb.1 óra alatt puhul meg a bab.)A füstölt húst szintén megmosom,ha kell beáztatom,és azt is megfőzöm.(De a vízbe nem kell sót tenni.)Ha a bab már megfőtt,akkor a megtisztított,karikára vágott zöldségeket hozzáadom,és azt is puhára főzöm.Majd a kész pörköltet hozzákavarom,és beleszaggatom a nokedlit.Nokedlit 3 felvert tojásból,pici sóval és annyi liszt hozzáadásával kell készíteni,hogy ne legyen se túl kemény,se túl lágy a tészta.Amikor a nokedli megfőtt,a főtt füstölt húst is felvágva hozzáadom a leveshez,és ő.köménnyel,pici borssal (szükség esetén delikáttal vagy sóval)fűszerezem.

Fel lehet használni a füstölt hús levét is a bab főzése során (a zsiradékot le kell szedni a füstölt hús levéről),így pikánsabb ízű levest kapunk. A bab első főzőlevét le is lehet önteni,ebben az esetben nem lesz annyira puffasztó a bab.

Ha nincs otthon f.hús el is lehet hagyni,ekkor csak a marha- vagy sertéshúsból készítjük el.

2009. ápr. 4. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!