Mit lehet készíteni palacsinta tésztából?
Figyelt kérdés
ELEGEM VAN! Nem lett jó a palacsinta tésztám! Leragad, leég, stb... többet nem sütök, az biztos! Tudnátok ajánlani valami finomságot, amit ebből a tésztából meg lehetne csinálni? De lehetőleg ne kelljen hozzá a palacsinta sütő, mert azt jó messzire hajítottam! Köszi2011. júl. 20. 12:18
21/31 anonim válasza:
Vihar egy pohár palacsintatésztában:)))
de tényleg jön a vihar:)
22/31 A kérdező kommentje:
Jaj Édesek vagytok, mint a cukros palacsinta!:)) Köszönöm!
2011. júl. 20. 13:21
23/31 anonim válasza:
:) Végül mit csinálsz, csináltál?
24/31 A kérdező kommentje:
Smarnit, meg a virslit! :)
2011. júl. 20. 15:35
25/31 anonim válasza:
Én írtam a virslis megoldást. Ízlett? :)
Kisfiam imádja, krumplifőzelékkel szoktam neki kínálni.
26/31 A kérdező kommentje:
Igen, nagyon ízlett! Köszi :)
2011. júl. 21. 10:18
27/31 Kerolány2 válasza:
Szerintem tegyél a palacsintába kis étolajat vagy zsírt.A zsírral omlósabb de sütés közben is tegyél a sütőbe egy kanál olajat azzal körbe forgatod vissza kiöntöd az olajat és rögtön teszed bele a palacsinta anyagot.Ha a széle odaragad picit palacsintakéssel vagy karika orrú késsel alanyulsz gyengéden és körbe nyulsz alatta amíg égés van.Igy mindegy van-e benne cukor akkor sem ragadhat oda.De szerintem vegyél egy sütésálló teflont úgy nem sülhet oda és feldobálva fordithatod is.Csalni is lehet ha nincs tejed és szódavized akár síma vizzel is készíthetsz palacsintát.Mogyorókrémmel nagyon finom töltve.Egy kiló liszt egy kis só cukor három négy evőkanál olaj vagy felolvasztott zsír tojás sem kell most és ha csomós kavard át nagyobb lyuku tésztaszűrőn és már sütheted is.Vizet csak annyit tegyél bele hogy olyan állaga legyen,mint a tejfölnek se kemény se túl híg.Egy merőkanál anyag a teflonba mindig.Inkább sűrűbb,mint hígabb,mert akkor nemszakad szét.Amikor megrázod a teflont és nincs leragadva és csúszik akkor fordíthatod van aki alig süti van aki ropogósabbra.A másik felét már ne olyan sokáig süssd,mint kezdéskor mert akkor nem leragad hanem megéghet.Remélem tudtam segíteni.A só kbfél egy kiskanál a cukor egy két evőkanál de eggyik sem kötelező de akkor a tésztának nincs íze.A viz 1 kg lisztnél kb két és fél kancsónyi kb.Ha szines palacsintát akarsz tegyél bele plsóskát vagy málnát amik színeznek.Jóétvágyat kívánok!Csokikrémmel lelocsolva finom még.
28/31 Kerolány2 válasza:
Hozzá tenném még,hogy a vízzel a liszt inkább,mint a joghurt olyan folyékony legyen.Inkább ne tejfől állagú.Az előbb elirtam.Én,épl most sütöm már.Az olaj csak az anyagba lehet hideg.Sütésnél forró legyen.
29/31 Kerolány2 válasza:
Sütésnél mindig kavard fel az anyagot ami még nyers mert a sűreje leülepedik az aljára néha.Nem minden lap után kell de azért néha kavard meg és utána merd a merőkanálal a teflonba vagy sütőbe.Majd írd meg sikerűlt-e,hogy tudtam-e segíteni
30/31 Kerolány2 válasza:
Amikor az anyagot belemered a sütőbe akkor forgasd amíg az anyag mindenütt ellepi a sütőt és nem sül a többi anyagra a maradék is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!