Mit lehet készíteni palacsinta tésztából?
Figyelt kérdés
ELEGEM VAN! Nem lett jó a palacsinta tésztám! Leragad, leég, stb... többet nem sütök, az biztos! Tudnátok ajánlani valami finomságot, amit ebből a tésztából meg lehetne csinálni? De lehetőleg ne kelljen hozzá a palacsinta sütő, mert azt jó messzire hajítottam! Köszi2011. júl. 20. 12:18
11/31 anonim válasza:
Ha megtalálod még a palacsintasütődet, akár smarnit is készíthetsz a tésztából: úgy indul, mint a palacsinta (kicsivel több tésztát önthetsz egyszerre a serpenyőbe), csak amikor forgatásra kerülne a sor, egyszerűen összeszaggatod, innen kezdve pedig a kis darabkákat kevergetve, forgatva sütöd készre. Lekvárral, nutellával vagy akár simán, porcukorral is remek csemege, sőt, akár még nyersen is dobhatsz a tésztába egy marék mazsolát, úgy szépen belesül. És ennél tényleg mindegy, ha egy kicsit leragad, szakad, sőt, pont ez a jó :=) !
12/31 anonim válasza:
a "tepsis" vagyok, én soha , de soha nem teszek cukrot a palacsintatésztába!!!
valóban a töltelék dönti el, cukros lesz, vagy sós...
13/31 anonim válasza:
Én ettem már cukor nélküli palitésztát és borzalmas... Ez hülyeség, h sokan mondják, leragad a cukortól.. Hát én dobálom a tésztát, úgy forgatom és egyszerre általában 3 teflonban sütök, így 1 óra alatt egy halom elkészül és folyamatosan csinálom, nem unatkozok és várakozok közben. Szóval az enyém magában töltelék nélkül is isteni finom, szélei ropogósak, érdemes kipróbálni így.. h van benne cukor, vaniliás cukor és kis citromhéj is akár.. Mondom, magában is siteni és nem ragad!!!! :) Szóval bundásalma, császármorzsa, vagy vastag palacsinta, esetleg gofri :)
14/31 anonim válasza:
és, ha nem tévedek a császármorzsába búzadara is kell...
szóval nem hibátlan az ötleted:))
15/31 anonim válasza:
Annyira borzalmas nem lehet, mert ha büfében, vagy palacsintázóban kérsz, akkor tuti, hogy ilyet fognak adni.
16/31 anonim válasza:
az ízlés nem vitatéma, mondták már a rómaiak is:))
süssed, és hajigáld az édes palacsintáidat, kedves egészségedre!!
17/31 anonim válasza:
Ez igaz :), és jobb is ha nem térünk el a témától, bocsánat, kérdező
18/31 anonim válasza:
Azt nem mondta a Hölgy, h nincs otthon búzadarája, de amúgy anélkül is hibátlan...
Épp ezért nem veszek sehol palacsintát, mert többynire íztelen, hiába tömik tele nutellával..
Köszönöm, hajigálom is és isteni :)))
19/31 anonim válasza:
12:38, a császármorzsába liszt helyett búzadarát kevernek, a tojás fehérje is habbá verve kerül bele. Amit te sütsz, az a smarni, de ez semmit nem von le a tanácsod értékéből! Valóban van "semleges", sós és édes palacsintatészta, ki hogyan szereti. De a legtöbben a semleges, vagy max. pici cukor+pici só hozzáadásával készült palacsintát sütik, mert úgy, ha marad üres palacsinta, másnap még bármi kerekedhet belőle (pl. töltött rántott palacsinta, rakott édes vagy sós palacsinta, stb.)
20/31 anonim válasza:
még egy kis off, én fordítva tudom:
a császármorzsa a dara nélküli és van a daramorzsa. (amit sokan császármorzsának hisznek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!