Brassói, annyi különbséggel, hogy pulykamell hús helyett marhahúsból?
Jómagam is lapockapárti vagyok. szépen letisztítom a zsíros részektől. azt egy kis zsíron kisütöm, így lesz egy kis saját zsírja is.hamar megvan, finom puha, ízletes hús.
Majd egyszer szűzpecsenyéből is kipróbálom:))
A marhát hagyom pörköltnek, mert annak meg kell adni azt
a főzési időt, ami jár neki.
a marhahús nem gyors kajának való.
üdv.
Természetesen a lapocka is nagyon alkalmas alapanyag. Több tíz évig ebből készítettem.
Aztán volt lehetőségem a szűzre.... és megvilágosodtam.
semmi gond a. a mai húsok ilyen vizesek.nem kell leönteni,saját "levében" kell megpuhítani, utána zsírjára sütni.
lassan a pörkölt is megfő saját levében, régen meg azonnal egy kis vizet kellett alá önteni, mert megégett volna.
offoló vagyok megint :)
de nem puhítani szerezném, hanem pirítani- nekünk ez adja meg a brassói ízét (meg a fokhagyma), utána már ereszthet felőlem levet, csak valahogy piruljon meg előtte :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!