Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fél kg marhahúsból mit csináljak?

Fél kg marhahúsból mit csináljak?

Figyelt kérdés
2011. szept. 1. 17:10
 1/10 anonim ***** válasza:
attól függ milyen hús
2011. szept. 1. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Marhapörköltöt, nyami :)))
2011. szept. 1. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Attól függ, mennyien akartok belőle enni. Gulyásnak is nagyon jó!
2011. szept. 1. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
ha nem rostélyos...nem ártana tudni,hogy milyen hús
2011. szept. 1. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

Szürkemarha lapocka van ráírva.

Tömény hús csont nélkül ahogy látom.

2011. szept. 1. 17:19
 6/10 anonim ***** válasza:
Most van fejtőbab, jó kis húsosbabot, vagy gulyáslevest, ha többen vagytok a fél kiló húsra.
2011. szept. 1. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Vörösboros marhalapockát burgonyakrokettel.

Kell hozzá:

5 dkg zsír

2-3 dl vörösbor

6-8 db egész bors

2 db babérlevél

10 dkg paradicsompüré

kevés zeller

1 db fehérrépa

2 db sárgarépa

ízlés szerint só

A marhahúst besózzuk, majd egy lábasban a felforrósított zsíron minden oldalán kissé megpirítjuk, elősütjük. Kivesszük az edényből, a visszamaradt zsiradékon pedig elkezdjük dinsztelni a megtisztított, feldarabolt zöldségeket. Hozzáadjuk a paradicsompürét, babérlevéllel, egész borssal és egy pici sóval ízesítjük. Tovább pirítjuk, amíg a paradicsompüré elveszíti az élénkpiros színét és rozsdabarnává válik. Ekkor visszatesszük a húst, felengedjük a borral meg annyi vízzel, hogy ellepje. A marha korától függően 2-3 óra alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.

2011. szept. 1. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Vadas marhatokány
2011. szept. 1. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
csinálj belőle 2 kg marhahúst!
2011. szept. 1. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

ha színhús, én biztosan tatárbifszteket csinálnék belőle.

háromszor ledarálva, fűszerezni, ahogy azt kell...pirítóssal, hú ,de meg tudám most enni:)

2011. szept. 1. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!