Fél kg marhahúsból mit csináljak?
Szürkemarha lapocka van ráírva.
Tömény hús csont nélkül ahogy látom.
Vörösboros marhalapockát burgonyakrokettel.
Kell hozzá:
5 dkg zsír
2-3 dl vörösbor
6-8 db egész bors
2 db babérlevél
10 dkg paradicsompüré
kevés zeller
1 db fehérrépa
2 db sárgarépa
ízlés szerint só
A marhahúst besózzuk, majd egy lábasban a felforrósított zsíron minden oldalán kissé megpirítjuk, elősütjük. Kivesszük az edényből, a visszamaradt zsiradékon pedig elkezdjük dinsztelni a megtisztított, feldarabolt zöldségeket. Hozzáadjuk a paradicsompürét, babérlevéllel, egész borssal és egy pici sóval ízesítjük. Tovább pirítjuk, amíg a paradicsompüré elveszíti az élénkpiros színét és rozsdabarnává válik. Ekkor visszatesszük a húst, felengedjük a borral meg annyi vízzel, hogy ellepje. A marha korától függően 2-3 óra alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.
ha színhús, én biztosan tatárbifszteket csinálnék belőle.
háromszor ledarálva, fűszerezni, ahogy azt kell...pirítóssal, hú ,de meg tudám most enni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!