Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek fél kiló kockákra...

Mit főzzek fél kiló kockákra vágott marhahúsból, ami jó rizs körettel és nem pörkölt?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 14. 21:28
1 2
 1/14 anonim válasza:
50%
Virslit Szerintem csak pöriit lehet :) ;) :D :$
2010. ápr. 14. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
74%
Bármilyen tokányt is lehet, vagy csak tejfölös mártásban megpárolod.
2010. ápr. 14. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:
Le tudnád írni a tejfölös mártás receptet? Jól hangzik :)
2010. ápr. 14. 21:44
 4/14 anonim ***** válasza:
58%
Zsíron piríts vöröshagymát,majd a húst is pirítsd át rajta.Öntsd fel vízzel,tegyél bele sót,borsot,gyömbért,szerecsendiót és fözd puhára.Ha kell,közben melegvízzel öntsd fel,De felöntheted vörösborral is.Ha puha a hús,pirítsd zsírjára, szórd meg egy kevés liszttel,azzal is pirítsd át,és öntsd fel főzőtejszínnel.Az jobb,mint a tejföl,mert elolvad.
2010. ápr. 14. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

A második vagyok.

A tejfölös mártást úgy készitem, hogy vöröhagymát kevés olajon üvegesre párolok, a húskockákat átsütöm rajta, sóval, borssal izesitem, kevés vizzel (vagy még jobb ha borral - fehér és vörös is jó) felöntöm és puhára párolom, ha kell, a folyadékot pótolom.

Ha megpuhult, akkorra a levét nagyrészt elpárologtatom,

1-2 evökanál mustárral, 1 ek cukorral izesitem, és belekeverek 2 dl tejfölt és összeforralom.

Ha sürübb mártást szerettek, akkor a tejfölbe keverj 1-2 teáskanál lisztet is. Ha netán túl sürü lenne, kevés vizzel/borral higithatod.

A lényeg, hogy kicsit savanykás és édeskés legyen, de egyik iz se legysen túl domináns.


Ugyanezt szoktam maradék fött húshoz is késziteni, akkor a hús párolását kihagyom, a feldarabolt fött húst a kész mártásba teszem és kicsit összeforralom.


Ha elkészited, akkor légyszives ird meg, hogy izlett-e nektek. Sok sikert és jó étvágyat!

2010. ápr. 14. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkét receptet! :))
2010. ápr. 14. 22:06
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

vadast, lecsós húst, rizses húst, gulyáslevest + rizsfelfújtat, brassóit, csilis babot marhahússal, marhahús gombamártásban, paella

ledarálva (robotgépben aprítva): fasírt, rakott kel, töltött paprika sütve, töltött paradicsom, töltött cukkini, töltött padlizsán, töltött karalábé

2010. ápr. 14. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszi utsó, a gombamártásos receptet leírnád? Van itthon kb 12 deka gomba is...
2010. ápr. 14. 22:49
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Gombamártásos recept: húst kis olajon vagy zsíron lepirítod (+ só és bors), hozzádobod az apróra vágott hagymát, és kis vízzel megpárolod...ha majdnem puha a hús rádobod a felszeletelt gombát, azt is párolod kicsit....beleöntesz tejfölös habarást, megszórod petrezselyemmel és összeforralod...tészta vagy rizs mehet mellé
2010. ápr. 14. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

A gombamártásra nem kell víz,mert mivel sózod a gombát levet ereszt,meg amúgy is levet ereszt,mert a gomba 80%-a víz.

Amúgy lehet még:Lecsósan,Eszterházy mód,vegyes gombával finomabb(csiperke,laska,vargánya,róka),Budapest mód is lehet még,Rozsdás,Hentes mód...stb

2010. ápr. 14. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!