Mit főzzek fél kiló kockákra vágott marhahúsból, ami jó rizs körettel és nem pörkölt?
A második vagyok.
A tejfölös mártást úgy készitem, hogy vöröhagymát kevés olajon üvegesre párolok, a húskockákat átsütöm rajta, sóval, borssal izesitem, kevés vizzel (vagy még jobb ha borral - fehér és vörös is jó) felöntöm és puhára párolom, ha kell, a folyadékot pótolom.
Ha megpuhult, akkorra a levét nagyrészt elpárologtatom,
1-2 evökanál mustárral, 1 ek cukorral izesitem, és belekeverek 2 dl tejfölt és összeforralom.
Ha sürübb mártást szerettek, akkor a tejfölbe keverj 1-2 teáskanál lisztet is. Ha netán túl sürü lenne, kevés vizzel/borral higithatod.
A lényeg, hogy kicsit savanykás és édeskés legyen, de egyik iz se legysen túl domináns.
Ugyanezt szoktam maradék fött húshoz is késziteni, akkor a hús párolását kihagyom, a feldarabolt fött húst a kész mártásba teszem és kicsit összeforralom.
Ha elkészited, akkor légyszives ird meg, hogy izlett-e nektek. Sok sikert és jó étvágyat!
vadast, lecsós húst, rizses húst, gulyáslevest + rizsfelfújtat, brassóit, csilis babot marhahússal, marhahús gombamártásban, paella
ledarálva (robotgépben aprítva): fasírt, rakott kel, töltött paprika sütve, töltött paradicsom, töltött cukkini, töltött padlizsán, töltött karalábé
A gombamártásra nem kell víz,mert mivel sózod a gombát levet ereszt,meg amúgy is levet ereszt,mert a gomba 80%-a víz.
Amúgy lehet még:Lecsósan,Eszterházy mód,vegyes gombával finomabb(csiperke,laska,vargánya,róka),Budapest mód is lehet még,Rozsdás,Hentes mód...stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!