Paradicsomszószt lehet úgy elrakni, mint például a paradicsomlevet?
Eddig mindig csak paradicsomlevet raktunk el, de már unjuk és nem is nagyon issza senki, meg az ételekhez sem szoktam felhasználni, mert túl folyékony. Ezért gondoltam, hogy idén paradicsomszószt kellene elrakni, viszont receptem nincs hozzá.
Tudnátok ebben segíteni?
Ha télen - készítel egy kis rántást - és kevés vízzel felengeded, majd beleöntöd az üvegből az eltett paradicsom-levet, akkor kész a paradicsom-szósz.
Mi ezért raktuk el télire a paradicsom-levet, mert akkor percek alatt lehetett belelő a mártást (szószt) elkészíteni.
Most annyi rántást készíteni, hogy azzal - mártásként - rakd el a paradicsomot és nem ivóléként, szerintem nehéz belőni a mennyiséget. Másrészt kérdés, hogy a benne levő liszt hogyan reagálna egy ilyen tárolásra.
Még nem próbáltam.
Pont ez az, amit nem akarok! Nem szeretem, hogy lisztes a paradicsomszósz. Olyat szeretnék elrakni, mint amit a boltokban is lehet kapni, paradicsomsűrítményt, vagy szószt.
Köszönöm a válaszod!
Egyszerűen sűrűbbre kell főzni. vagyis minél több vizet ki kell párologtatni belőle.
Régen, ha még nem rázták fel a paradicsomos üveget, lehetett látni a víz és a sűrűje szétválását.
Arra viszont vigyázni kell, nehogy odakapjon sűrítés közben.
A neten vannak házi kecsap receptek, nézegess azok között is, talán megtetszik valamelyik.
Fűszerezni a Te ízlésed szerint is lehet.
Szóval akkor ugyanúgy kell készíteni, mint a paradicsomlevet, csak tovább kell főzni?
Azt hittem, hogy valami bonyolultabb dolog lesz!
=o)
Köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!