Burgonyából milyen köretet szoktatok csinálni, a pürén és petrezselymes krumplin kivűl?
köszi a többieknek is!
én már ette étterembe hercegnő burgonyát,csak még nem volt kedvem megcsinálni,de végülis nem olyan bonyolult.
Szia!
Egy -két ötlet:
-Hagymás törtburgonya,vagy a serpenyőben pirított változata a stírcelt(borított)burgonya
-Magyaros burgonya(lecsós sült krumplikarikák),
-Fóliában és a héjában(egészben ) sült krumpli ,tálalásnál fokhagymás petrezselymes tejföllel leöntve
tepsis krumpli. zsírozott tepsibe tenni a héjában főtt,hámozott krumplit, sózni, borsozni és sűrű , zúzott
fokhagymával ízesített palacsintatésztával leönteni,pirosra sütni.
gazdagabban:a krumplira bacon szalonnát szórni, a tetejére reszelt sajtot.
ezt a fajta tepsis krumplit még nem ismertem,de nagyon jól hangzik.köszi!
A röszti melyik is?
a röszti főtt nagylukor rszelt krumpli, amit serpenyőben kell megsütni (nem a tócsni )zsíron vagy vajon vagy kiolvasztott szalonnán. párszor át kell forgatni, majd fedő alatt hagyni, hogy az alja kérgesre süljön. lapáttal alá kell nyúlni, fellazítani. egy tányér segítségével megfordítani és a másik felét is pirosra sütni.
de a neten ennek is van több változata, érdemes böngészni.
ja és nagyon finom ropogós.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!