A petrezselymes újkrumlit hogyan kell elkészíteni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Új, vagy régi egyre megy.
Megfőzöm héjában a krumplit, megtisztítom, kockára vágom.
Egy alkalmas edényben, két ek. zsíron megfonnyasztom az összevágott petrezselymet, majd belekeverve a krumplit, sózom, és összerottyantom.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
nálunk kétféle petrezselymes krumpli létezik a fehér vagy a piros:)
újkrumpliból fehéret szoktam, vagyis a pucolt nyers krumplit kockára vágom, és vizesen kevés forró zsírra
teszem,sózom.ami víz rajta maradt, az elég is, ahhoz, hogy puhára párolódjék.
erre teszem a frissen vágott petrezselymet.
a piros változatot ókrumpliból szoktam, a kockázott krumplit konyharuhán leszárítom és egy kicsit több zsírban pirosasra sütöm. kívül szép rozsdakapatos, belül meg még omlós. a felesleges zsírt leöntöm róla, ekkor sózom és szórom meg petrezselyemmel.( ugyanígy sütöm a Brassói mellé is a krumplit)csak megjegyzés:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!