Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A petrezselymes újkrumlit...

A petrezselymes újkrumlit hogyan kell elkészíteni?

Figyelt kérdés
2011. jún. 23. 22:25
 1/4 anonim ***** válasza:
58%
2011. jún. 23. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én nem teszek alá vizet. Az újburgit tisztítás után lesózom, így enged egy kis levet. Fedő alatt lassú tűzön puhára párolom. A végén teszem hozzá a petrezselymet apróra vágva.
2011. jún. 23. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 doboszoli ***** válasza:
72%

Új, vagy régi egyre megy.

Megfőzöm héjában a krumplit, megtisztítom, kockára vágom.

Egy alkalmas edényben, két ek. zsíron megfonnyasztom az összevágott petrezselymet, majd belekeverve a krumplit, sózom, és összerottyantom.

2011. jún. 24. 05:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
58%

nálunk kétféle petrezselymes krumpli létezik a fehér vagy a piros:)

újkrumpliból fehéret szoktam, vagyis a pucolt nyers krumplit kockára vágom, és vizesen kevés forró zsírra

teszem,sózom.ami víz rajta maradt, az elég is, ahhoz, hogy puhára párolódjék.

erre teszem a frissen vágott petrezselymet.

a piros változatot ókrumpliból szoktam, a kockázott krumplit konyharuhán leszárítom és egy kicsit több zsírban pirosasra sütöm. kívül szép rozsdakapatos, belül meg még omlós. a felesleges zsírt leöntöm róla, ekkor sózom és szórom meg petrezselyemmel.( ugyanígy sütöm a Brassói mellé is a krumplit)csak megjegyzés:)

2011. jún. 24. 06:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!