Burgonyából milyen köretet szoktatok csinálni, a pürén és petrezselymes krumplin kivűl?
Majonézes (tartáros) krumplisaláta hidegen
Hagymás törtkrumpli (a maradék jó később krumplis-tésztának)
Lehet sütni, az íze mindig attól függően változik, hogyan szeled fel (legalábbis szerintem)
Tejfölös krumpli főzelék
Dinsztelve:
szálára vágott vöröshagymát, karikára szelt zöldpaprikát dinsztelsz, a vékony karikára szelt krumplit beleforgatod, sóval, borssal ízesíted, és födő alatt kevés vízzel puhára párolod. Amikor kész, "zsírjára sütöd".
Más:
kockára vágva megfőzöd és leszűröd a krumplit. Hagymát dinsztelsz, a krumplit beleforgatod, só, bors, egy gondolat cukorral összepirítod. Ecettel, citromlével ízesítve melegen tálalod a sültek mellé.
jav :
Én simán sós vízben megfőzöm az apróra vágott krumplit,kb 20 perc, aztán ráöntök egy adag rántást és beízesítem. Mi szeretjük így is.
köszönöm!
mindegyik nagyon jól hangzik,ki fogom próbálni!
Hercegnő burgonya: bár még sosem ettem, de egyszer ki fogom próbálni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!