Finom sertéspörkölt recept valakinek?
Holnap sertéspörit szeretnék főzni(2 személyre). Anyu isteni pörköltet főz,de most nyaralnak,úgyhogy nem igazán jöhet szóba,hogy felhívjam,és elkérjem a receptjét. Valaki tud segíteni egy jó recepttel? :)
26/N
Én így készítem:
Kb. a hús 1/6 részének megfelelő hagymát szalmasárgára dinsztelek, szalonna, vagy fehér zsíron. Lehetőség függvénye. Ha a hagyma jó, kevés vízzel visszafőzöm, újra zsírjára sütöm. Bele a husi,(lapocka, tarja, oldalas, dagadó, csülök, belsőség) azonnal megsózom, és víz nélkül alaposan megpörkölöm. Ekkor kerül bele az őrölt paprika, kevés bors, kömény, fokhagyma, idényben zöldpaprika. Rövid lén, puhára főzöm. Ha kell a levet pótolom.
A fövés vége előtt néhány perccel kap paradicsomot, és a maradék fűszerekkel beállítom a végleges ízt.
Nekem a sertésnél a vörösbor idegen, de kinek-kinek.
Nagyon fontosnak tartom a paprika nélküli pörkölést, legalább egyharmad fövésig,(paprikázva megég)és azt, hogy az illóolajat tartalmazó fűszerek nagyobb része a főzés végén kerüljön bele.
A cukorral egyetértek, pl. a lecsóba is szoktam tenni. Valóban mintegy összefésüli az ízeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!