Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom sertéspörkölt recept...

Finom sertéspörkölt recept valakinek?

Figyelt kérdés

Holnap sertéspörit szeretnék főzni(2 személyre). Anyu isteni pörköltet főz,de most nyaralnak,úgyhogy nem igazán jöhet szóba,hogy felhívjam,és elkérjem a receptjét. Valaki tud segíteni egy jó recepttel? :)

26/N

2011. júl. 9. 08:41
1 2
 11/15 doboszoli ***** válasza:
100%

Én így készítem:

Kb. a hús 1/6 részének megfelelő hagymát szalmasárgára dinsztelek, szalonna, vagy fehér zsíron. Lehetőség függvénye. Ha a hagyma jó, kevés vízzel visszafőzöm, újra zsírjára sütöm. Bele a husi,(lapocka, tarja, oldalas, dagadó, csülök, belsőség) azonnal megsózom, és víz nélkül alaposan megpörkölöm. Ekkor kerül bele az őrölt paprika, kevés bors, kömény, fokhagyma, idényben zöldpaprika. Rövid lén, puhára főzöm. Ha kell a levet pótolom.

A fövés vége előtt néhány perccel kap paradicsomot, és a maradék fűszerekkel beállítom a végleges ízt.

Nekem a sertésnél a vörösbor idegen, de kinek-kinek.

Nagyon fontosnak tartom a paprika nélküli pörkölést, legalább egyharmad fövésig,(paprikázva megég)és azt, hogy az illóolajat tartalmazó fűszerek nagyobb része a főzés végén kerüljön bele.

A cukorral egyetértek, pl. a lecsóba is szoktam tenni. Valóban mintegy összefésüli az ízeket.

2011. júl. 10. 18:30
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Úgy főztem,ahogy a második válaszoló írta,és a hagymát füstölt szalonna kisült zsírján pirítottam,ahogy 20/F írta ,csak én még tettem bele 2 gerezd fokhagymát,2 evőkanál sűrített paradicsomot,és késhegynyi őrölt köménymagot,kis borsot isteni finom lett! :)
2011. júl. 11. 10:47
 13/15 anonim ***** válasza:
szerintem a pöri lelke a rengeteg vöröshagyma és rengeteg fokhagyma. +őrölt paprika, só bors, köménymag. ja és nálunk elképzelhetetlen egy fél tubus GULYÁSKRÉM nélkül, amit minden abc-ben lehet kapni
2011. aug. 1. 17:21
 14/15 doboszoli ***** válasza:
Te tudod, de én ezektől a dolgoktól,(gulyáskrém, p.arany, vegeta) tartózkodom. Nem elvi, hanem gyakorlati megfontolásból. Mi van ezekben, ami a kerben(piacon) nem terem meg?
2011. aug. 2. 05:47
 15/15 anonim ***** válasza:
sűrített íz. olyan mint mikor a csirke alaplevet elfőzöd. igazi esszencia
2011. aug. 2. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!