Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítitek a gyrost...

Hogyan készítitek a gyrost házilag?

Figyelt kérdés
Inkább saját tapasztalásokat, mint linkeket szeretnék!
2011. jún. 29. 07:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
75%

Jól elkanyarodtunk az eredeti kérdéstől, de azért elmesélem, hogy első görög utam gyros lázban telt. Gyros imádó vagyok, alig vártam, hogy valahol hozzájussak az általam elképzelt IGAZI-hoz. Megérkezés után a bőröndöket bedobtuk az apartmanba és már indultunk is gyrost enni, mert annyira vágytam rá. Elképzeltem, hogy a finom omlós husi biztos tocsog a finom szószban, ott biztos nem sajnálják belőle a zöldséget se.

Hát mit ne mondjak, legalább egy fél óráig mozdulatlanul néztem az első görög gyrosomat, és közben akkora csalódás dúlt bennem, mint amikor egy kisgyerektől elveszed a féltve őrzött játékát. Ha nem szégyeltem volna magam a párom előtt lehet sírtam is volna. Az elsőt nem tudtam megenni a csalódás miatt. Aztán mondták, hogy kóstoljam meg azt a valamit úgy, mintha az nem gyros lenne. Na így ettem meg egyet. Végülis az is nagyon finom, de nekem nem az a valami jelenti a gyrost. Aztán hazafele indulás előtt stílusosan ettem még egyet, mert Görögországhoz azért mégis hozzátartozik. De azóta is olyan furcsa érzés kap el, ha valaki azt mondja, hogy itt és itt „nyílt egy görög étterem, és nagyon finom a gyrosuk”

2011. jún. 29. 09:36
 12/15 anonim ***** válasza:
Nyilván kint sem mindenhol ugyanolyan,de az a helyzet,hogy tényleg ott az eredeti és a legjobb.Én amit kint ettem Paralia-n az volt életem legjobb gyrosa :D
2011. jún. 29. 09:50
 13/15 anonim ***** válasza:

Mi Sartin voltunk. Ott mindenhol ISTENI husi, pita, sültkrupli, kechup, mustár és hagyma volt az összetevő.

Nekem hiányzott a finom öntet, a csípős szósz, a saláták mellőle.

2011. jún. 29. 09:53
 14/15 anonim ***** válasza:
úúú igen Pesten az Aréna plázában nagyon fini a gyros..:DD
2011. jún. 30. 11:21
 15/15 anonim ***** válasza:
a magyar gyros nem gyros, ahogy a magyar pizza sem pizza.
2011. júl. 7. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!