Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítitek házilag a pizzát?

Hogy készítitek házilag a pizzát?

Figyelt kérdés
A tésztája érdekelne, de az is hogy miket szoktatok rátenni.
2009. márc. 31. 17:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Sima kelttésztából csinálom annyi különbséggel,hogy teszek bele 1 szem főtt burgonyát.Félig megsütöm,aztán megkenem (oregánós,majorannás,ételízesítős,kicsi borsos)paradicsomszósszal.Ezután általában sonkát(vagy tarját pirítva),paradicsomot,paprikát (néha gombát,kukoricát,uborkát)teszek rá.Megszórom sajttal.Végül visszateszem a sütőbe és készre sütöm.
2009. márc. 31. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

a tésztát mindig ez a recept alapján csinálom :


Hozzávalók:

30 dkg liszt,1 tojás,2 dl tej,2 evőkanál olaj,1,5 dkg élesztő,1 teáskanál cukor,1 mokkáskanál só


Elkészítés:

A tejet langyosra melegítjük, az elmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és egy kis tejet öntünk hozzá. Hagyjuk, hogy megkeljen. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, és jól kigyúrjuk. 30 percig langyos helyen pihentetjük. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk, tepsibe tesszük. A tepsit előtte kikenjük olajjal és megszórjuk liszttel! Félig megsütjük, rátesszük a tölteléket és a sajtot, és visszatesszük a sütőbe. Ha a sajt ráolvadt, kivesszük, és már tálalhatjuk is.


Elkészítési idő: 45 perc



a feltétnek sorolok egy jó párat, én azt teszek rá ki mit szeret a családban :

szardínia, sonka, akármilyen sajt, ha az ideje van akkor szeletelt fügét, hagymát, kukoricát, kolbászt, szalámit, gombát, paprikát és még egy kis csilit is rakok rá!


mmm, nagyon finom :D

2009. márc. 31. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A kotanyi pizza fűszer tasakjan van egy nagyon jo recept.nem kopog és nem is tul kalács szerű.
2009. márc. 31. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Ami nekem mindig bevált, és rengeteg dicséretet kaptam (pedig tök kezdő vagyok a sütés-főzésben).


Hozzávalók:

1,1-1,2 kg liszt

2-3 evőkanál só

1-2 evőkanál szárított oregánó

szárított élesztő (az 1 kg liszthez megfelelő mennyiség)

2 teáskanál cukor

6 dl langyos víz

6-8 evőkanál olívaolaj


Két tálra van szükségünk. Az egyikbe beleteszek 1 kg lisztet, hozzáadom a sót, az oregánót, és ízlés szerint további fűszereket (pl. őrölt csilipaprikát, frissen őrölt borsot) teszek bele. A másik, nagyméretű tálba beleszórom a szárított élesztőt és a cukrot, keverés mellett hozzáöntöm a 6 dl langyos vizet, majd beleteszek 6 evőkanál olívaolajat. Ha már nagyjából csomómentes, szép lassan beleöntöm a másik tál tartalmát. 15-20 percig szoktam gyúrni, géppel állítólag 5-10 perc elég. Ha ragad, némi liszttel megszórom. Mikor már kellően levegős a massza, vékonyan kiolajzom a nagy tálat, beleforgatom a tésztát, lefedem, és beteszem a 40-50 fokos sütőbe.

1,5-2 óra után kiveszem, alaposan átgyúrom. A teteje ilyenkor repedezett, az oldala olajos, a közepe ragadós szokott lenni. Addig kell gyúrni, amíg egyforma nem lesz - szükség esetén lisztet szórok rá.

Ha kész, ecsettel beolajozom a tepsit, majd kinyújtom a tésztát, megpakolom feltéttel (sajtot sosem teszek rá), és 200-220 fokon kisütöm. Ezután már csak arra kell figyelni, hogy ne hagyd benn túl sokáig, mert megkeményedik a tészta.

2011. máj. 17. 00:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!