Úgy szégyellem magam. Hogy tanuljak meg gyorsan főzni?
Párom (36) férfi létére jól tud, és szeret is főzni. Nemrég meglepett szilvás csirkemellel, és valamilyen lepénnyel.
Én pedig süteményeket sütni igen, de "normális" kajákat még alig tudok főzni. Félek nehezebb dolgokkal próbálkozni, mert hátha nem sikerül(pedig benne van a pakliban). Szégyellem is magam emiatt. Anyukám sajnos nem ér rá tanítani, mert sokat dolgozik. kezdetnek v.mi egyszerűbb receptek kellenének. szeretnék a barátomnak valami könnyű, de finom ételt készíteni.
21/L
hol lehet olyan tanulós szakácskönyvet szerezni?
van recepteskönyvem, csak pl. ilyenek nincsenek leírva benne, hogy főzelékhez rántást pl. hogy csináljak, csak annyi, hogy készítsd rántást, tedd bele ezt és azt O.o
szia! gondolom tankönyvekre gondolt.
namost. az én párom meg totál analfabéta, a vajaskenyér a max, és én pont ezért tanulok főzni, hogy elkápráztassam :D én 20 vagyok.
ahogy én kezdtem.
először tanulj meg húslevest csinálni. magad is meg fogsz lepődni, milyen könnyű, és finom. kell a kezdeti siker, hogy ne lombozódj le!!
utána ajánlom a rakott ételeket (jénaiba beledobsz pár hozzávalót, majd be a sütőbe! kész! pl rakott krumpli! pofonegyszerű, nézz utána! a nosalty.hu-n ha a könnyű ételekre kattintasz, ott van valami nemlehet abbahagyni csirke, aztis egyből megcsináltam, mindenki csak lesett!)
aztán a tésztás ételegek (ezerféle van, tudod, carbonara, bolognai, mindenféle gombás sajtos sonkás falánkság)
aztán grillkaják (husik jó hosszú pácolódás után mennyeiek és 5 perc alatt kész!!!)
rántott dolgok (gomba, husi, karfiol)
utána a töltött rántott dolgok :D (sajttal sonkával)
én már különböző sortésztás töltött husikat csinálok, szóval haladok, és nem kezdtem ám olyan rég!
a köreteket meg folyamatosan csinálhatod hozzá, tört burgonya, rizs egy kis kukoricával és ételízesítővel bolondítva, vagy pertezselyemmel!
ha desszertet szeretnél készíteni elsőre egy sima csokis muffint, vagy teasüteményt ajánlanék. esetleg túrótortát, sütés nélkülit! vagy ott van még a hintett rétes! az elronthatatlan :)
ha valami nem sikerül, nem baj! ne add fel! csináld! ügyes leszel! ja és nézz sok paprika tv-t :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!