Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mikor tanulják meg a magyarok,...

Mikor tanulják meg a magyarok, hogy a Falafelbe és az arab ételekbe római kömény (cumin) kell?

Figyelt kérdés
Valamint, hogy az nem azonos a fűszerköménnyel (carum carvi)?
2010. márc. 21. 04:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
64%
Azert jottel ide, hogy okoskodj?:)
2010. márc. 21. 04:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
azért jöttél ide, hogy kötekedj?
2010. márc. 21. 05:11
 3/14 anonim ***** válasza:
60%

Nem rég kérdezte valaki,hogy mi a különbség a két kömény között,mert az eladó azt mondta neki,hogy azonos a kettő.

A római kömény a magyar konyhában nem használatos,tehát az átlag nem ismerheti.Arab ételeket pedig csak egy igen szűk réteg főz.

Én inkább azt kérdezném,hogy mikor tanulnak meg a magyarok magyar ételeket magyar szokásoknak megfelelően főzni.Miért főznek szinte mindent a csirke melléből.Az a legértéktelernebb,legszárazabb része a csirkének,és igen kevés étel jó belőle.Paprikás csirkének egyenesen borzalmas.Legalábbis annak,aki tud jól,magyarosan főzni.Paprikásnak a comb,szárny,háta való és zsírral,nem olajjal kell főzni.

Ezt nagyobb bajnak tartom,mint az arab ételek főzésénél "elkövetett" hibákat.

2010. márc. 21. 06:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
78%
Mindegy. Ha egy magyar ember főz arab, indiai, kínai, de akár lengyel vagy orosz ételt, úgyse lesz olyan mint az eredeti, még ha aprólékosan be is tartja a receptben leírtakat. Persze fordítva is igaz. Aki meg csirkemellből paprikást akar csinálni, az ütődött. Ha pedig nem tud csirkemellből ínyencfalatokat készíteni, akkor rossz szakács!
2010. márc. 21. 06:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
79%

Passz, de szerintem mindegy is, ha otthon magának szeretné az ember elkészíteni.


Munkahelyemen a szakács pulyka mellett tett a székelykáposztába.

Amúgy meg szerintem egyéni joga mindenkinek eldönteni, hogy miből akar ételt készíteni, nem úgy fogok főzni (otthon), hogy na ebbe pont ilyen hús kell, akkor az szentírásnak veszem. Ami van otthon, vagy, amit megkívánok.

A csirkemellből pedig olyan fantasztikus ételeket lehet készíteni. Nekem legalábbis megy.

2010. márc. 21. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy igen buta kérdés volt.


Most akkor én is megkérdezzem mikor tanulnak meg a németek mi a külömbség a gulyás és a pörkölt között? Itt élek és ezek mindent gulasnak hívnak ami kocka húsbol készül. De a pörkölt alapot nem ismerik, anyósnak megmutattam de szerinte elég a hagyma (persze ha balfék).

Egyszerüen nem az ö ételük nem anyáró lányra száll és nem tudják elkészíteni.


Pont ahogy mi sem tudjuk az arab ételeket elkészíteni , mert nem oda születtünk ahol anyukánktól ellestük fortéját, nem tudunk jó kínait vagy indiait sem készíteni.


Pl ha megnüézel a világban nagyon nagy hoteleket éttermeket ahol külömbözö konyhák vannak, mindenhol keresett az adott ország szakácsa. a német ételeket német szakács készíti az olaszt olaszok, a japánt japán. Mert ök azok akik a vérükkel hozzák és nem elég a receptet tudni de azt meg is kell tudni fözni. Ezért is van az hogy egy magyra nagyon jó szakács a világ ármely területén kap állást, és keresik is, mert a magyar konyha is világhírü. (mondom ezt úgy hogy amerikában is gulásoztak és még Jamaican is a szörfoktató le gulásozott)


Amúgy imádom a csirke mellett.

2010. márc. 21. 07:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Jövő hónap utolsó szombatján.
2010. márc. 21. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem meg az a véleményem, hogy a főzés kreatív műfaj.

Mindig változik, fejlődik, alakul és alakítható a család igényei, ízlése szerint. Én is "nemzetközi" konyhát viszek, de ha egy alapanyag, fűszer nem beszerezhető, vagy nem ízlik a családnak, akkor szemrebbenés nélkül változtatok rajta.

Ettől egyedi minden konyha. Nem csak nemzetek, hanem családok szintjén sokszínű, ezer ízű.

Lehet autentikus a csirke far-hátból és szárnyból főzött pörkölt, de például az én családom éhesen kelne fel az asztaltól. Ugyanis sem a csontot, sem a bőrt nem szeretik. Ezért bőven kerül bele mell is, és csirkemáj is.

Szerintem a főzésben semmi nincs kőbe vésve, csak a kreativitás, a fantázia szabhat határt neki.

2010. márc. 21. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg soha. Nem elterjedt, közkedvelt ételek, csak kevesen esznek ilyeneket és közülük is csak nagyon-nagyon kevesen készítik el otthon.


Te tudod, milyen hozzávalók kellenek egy igazi kínai édes-savanyúhoz? Valószínűleg nem, ahogyan én sem. Amit itt eszünk, az a mi ízlésünknek megfelelően van átalakítva, hogy minél szélesebb réteg számára eladható legyen. Ha jártál is Kínában, akkor sem hiszem, hogy bekéredzkedtél egyetlen konyhába is, hogy ellesd a trükköket.

És egy konkrét példa:

Az amerikai barátaink, bármit teszek eléjük, ha van egy kis szaftja, szósza, csak soup-nak (leves) hívják, de nekik soup az összes főzelék ill. pl. a töltött paprika és a vadas is (ami egyébként az egyik kedvencük) :=). Úgyhogy ha nagyon unatkozol, egy amerikai netes fórumon kivesézhetnéd ezt a kérdést is :=).

2010. márc. 21. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Pl tudtad, hogy a rizi-bizibe hivatalosan sajt is kéne? Én meglepődtem, mikor olvastam a tankönyvemben, megkérdeztem vagy 3 tanárt is, azt mondták, igen kell, de manapság már senki nem tesz bele.

Szóval a főzés is változik, bár jó lenne tudni, ha ezt kéne vizsgán készítenem, akkor tegyek-e bele vagy ne. :D

2010. márc. 21. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!