Római tál: ez most komoly, hogy a csirkét meg mindent "előre kell sütni"? Meg főzni. A zöldséget.
Miért ne tehetnéd bele nyersen? Csak a tálat kell beáztatni előtte.
Én sokszor még fagyottan teszek bele mindent, aztán később ha kiolvadt átforgatom, fűszerezem.
Hát én biztos, hogy nem fogom. Előre szeretném vázolni, és kérlek ha elolvasod akkor minden lépésemet nézd meg, hogy jól vane, mivel először fogok használni Római tálat.
Tálat beáztatom 30-60 percig (még nem tudom, h mennyire lesz időm, de a 30 elég volna-e?), aztán a tál aljába krumpli, káposzta, sárgarépa, hagyma , aztán rá a befűszerezett csirkecombokat , majd fokhagymás kefirrel leönteném. Aztán be a hideg sütőbe, és kb. 45 percig sütném. Az a 45 perc elég?
És azt nem tudom, h ahhoz hogy piruljon is a comb ahhoz, le kell vegyem a tetejét is..
Igy szerintetek jó lesz minden lépésem?
A római tál fözésre/sütésre való, a hozzávalókat NYERSEN, befüszerezve kell a beáztatott tálba tenni és utána a recept szerint elkésziteni.
Elöre megsütni/megfözni az alapanyagokat értelmetlen ötlet. Esetleg egyes húsféléket elöre át lehet piritani natur szelet-szerüen, de ez CSAK arra jó, hogy pörzsölt izt adjon az ételnek, lényegében CSAK egy kéreg alakul igy ki a hús felszinén.
Zöldséget az aljára tedd, aztán a kruplit, majd a tetejére a húst meg a szószt. 45 perc sütés nem lesz elég, legalább kétszerennyi kell neki, és végül nagyon finom puha lesz (kivéve, ami a tetején van, mert az ropogós sült).
Jó étvágyat! :)
Szia!
A 45 perc szinte épp csak arra elég, hogy felmelegedjen a sütőd és benne a cucc kívánt hőfokra. Szóval a valódi sütés csak akkor kezdődik el, úgyhogy minimum még 45 percre szükséged lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!