Szerintem ez egyáltalán nem baj. Nem falafelt eszünk a hétköznapokban, hanem európai ételeket. Bőven elég, ha az tudja, mi való bele, aki otthon is el akarja készíteni.
A legtöbb magyar azt sem tudja, mi a különbség a bolognai és a milánói szósz között, pedig ezek már részei lettek a mindennapjaink étkeinek. Ezért talán meg kellene őket kövezni? Nem hiszem! Sok dolgot viszont ők tudnak nálunk sokkal jobban. Ki az okosabb? Senki. Egyszerűen csak más az érdeklődési körünk, ízlésünk és ennek megfelelően az ismereteink is különbözőek.
2010. márc. 21. 08:45
12/14 anonim válasza:
Talán azért, mert még sosem kóstolták a római köményt, és egy kicsit tartanak tőle. Megszokták a fűszerköményt, az van otthon. Pedig ha valaki idegen ország főztjét szeretné elkészíteni, szerintem használjon olyan fűszereket, amiket abban az idegen országban. Az én kedvenc esetem, amikor megkérdezik gyrososnál, hogy legyen-e benne fokhagymás szósz. Egek! Naná, hogy legyen benne, az bele való. Vagy amikor csalamádét tesznek a gyrosba. Akkor az nem gyros. Ez nem olyan, mint a pizza, hogy akármit rá lehet tenni. Igen, gyrosból is van többféle. Birkás, csirkés, disznós.
2010. márc. 21. 08:48
13/14 anonim válasza:
Szerinted kit érdekel ez? Aki megakarja tanulni az utánajár és úgy készíti el a Falafelt ahogy kell vagy ahogy neki jó. Neked ehhez mi közöd?
Az arabok mikor tanulják meg hogy maradjanak ott ahol vannak és viselkedjenek?
2010. márc. 21. 14:32
14/14 anonim válasza:
Visszakérdezek: mikor tanulják meg a magyarok, hogy a falafelt kisbetűvel kell írni, mert köznév? Szerintem ez egy sokkal égetőbb probléma, mint hogy valaki nem tudja idegen ételek recceptjét, ugyanis a magyar helyesírás alapjainak ismerete minden magyartól joggal elvárható, míg a falafel receptjének az ismerete egyáltalán nem tartozik az általános műveltséghez, és nem kell mindenkinek tudnia. És még arra is kíváncsi volnék, hogy aki az elvárhatóbb dolgot nem tudja, az miért kéri számon a kevésbé elvárhatót (mivelhogy ez a kérdés elég számonkérően volt feltéve).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!