Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Úgy szégyellem magam. Hogy...

Úgy szégyellem magam. Hogy tanuljak meg gyorsan főzni?

Figyelt kérdés

Párom (36) férfi létére jól tud, és szeret is főzni. Nemrég meglepett szilvás csirkemellel, és valamilyen lepénnyel.

Én pedig süteményeket sütni igen, de "normális" kajákat még alig tudok főzni. Félek nehezebb dolgokkal próbálkozni, mert hátha nem sikerül(pedig benne van a pakliban). Szégyellem is magam emiatt. Anyukám sajnos nem ér rá tanítani, mert sokat dolgozik. kezdetnek v.mi egyszerűbb receptek kellenének. szeretnék a barátomnak valami könnyű, de finom ételt készíteni.

21/L

2011. jún. 28. 21:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%
Kérd meg a párodat hogy tanítson meg főzni :D
2011. jún. 28. 21:21
 2/16 anonim válasza:
100%

Első recept: Állj mellé mikor főz. Főzzetek ketten. Röviden ennyi. Az, hogy nem tudsz de szeretnél, szerintem így elfogadja és ő is segíteni fog. Aztán önállósodhatsz.

Nem mellékesen: senki sem tökéletes. Időnként a gyakorlott embernek se jön össze a tökéletes vacsora.

2011. jún. 28. 21:23
 3/16 anonim ***** válasza:

Kezdetnek válassz valamilyen tésztát, azt nehéz elrontani, de nem lehetetlen persze.:)

Mondjuk spaghetti carbonara, finom és egyszerű. Vagy spagetti darált húsból valamilyen alapporral.

Könnyű még a sült hús, veszel hozzá valamilyen fűszerkeveréket, és mehet a sütőbe, mellé könnyű saláta, friss zöldségből, és egy kis krumpli.

Anyud biztos ráér, hogyha felhívod, segít és elmagyaráz ezt-azt, vagy válaszol pár kérdésre.

Neten vannak főzős videók is, videóreceptek, pl. itt.

[link]

2011. jún. 28. 21:25
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem kell szégyellned magad, te sütni tudsz, ö meg fözni.

2. Ha meg akarsz tanulni, akkor vagy megpróbálsz töle tanulni, vagy keresel recepteket és eegyedül kisérletezel.

3. Ha valami nem sikerül úgy, ahogy kellene, az még nem baj - a legtöbb új étel úgy keletkezett, hogy valami félresikerült és kellett vele valamit kerdeni.

4. A fözés gyakorlás kérdése, eleinte nehezebb boldogulni, de késöbb egyre könnyebb lesz.

2011. jún. 28. 21:27
 5/16 A kérdező kommentje:

köszi szépen a recepteket. :)

húst próbáltam nemrég sütni, csak v.miért nehezen akart megsülni a belseje :/

de biztos ennek is megvan a titka

2011. jún. 28. 21:28
 6/16 anonim válasza:
56%

Mert nagy lángon sütötted, a húst lassan kell sütni!!!!!

20/L

2011. jún. 28. 21:32
 7/16 anonim ***** válasza:
A husit én először vízben főzöm, amíg megfehéredik, majd kiöntöm a vizet és csak azután kezdem el sütni :)
2011. jún. 28. 21:35
 8/16 anonim válasza:
100%
a sült husi alá először önts egy kis vizet, hogy párolódjon + dobj mellé 1-2 félbevágott hagymát
2011. jún. 28. 21:36
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt tanácsolnám, hogy a pároddal együtt főzzetek. Ennek az lenne még az előnye, hogy így legalább az ő ízlése szerint fogod majd elkészíteni az ételeket.
2011. jún. 28. 21:37
 10/16 anonim ***** válasza:
95%

Érdemes könyveket böngészni, meg honlapokat, plusz, ha nem szégyelled, akkor párodat befogni, hogy segítsen!

Nem nagy ördöngösség!

Kezd könnyű ételekkel, alap receptekkel, és sikerülni fog.

Tartsd be a receptekben leírtakat, az nagyon fontos, ne légy türelmetlen, mert akkor nem sikerül jól. Pl. előbb kiveszed a húst, akkor nem sül meg.

A legjobb lenne beszerezni egy szakács tankönyvet, amit a sulisoknak írnak, rengeteg jó dolog van benne. (én szakácsnak tanulok, és volt benne egy-két trükk, praktika, ami ismeretlen volt előttem is)

21/L

2011. jún. 28. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!