Hogy tanuljak meg jól főzni?
Tiszta csődtömeg vagyok a konyhában ,semmi érzésem nincs az ételek elkészitéséhez.Én még egy sima melegszendvicset is eltudok rontani a többiről nem beszélve.
Sajnos nem engedhetjük meg magunknak , h ne főzzek.Mit tanácsoltok,már gyomorgörcsöm van ha rágondolok h holnap is fözni kell és szerintem a férjem se fogja sokáig tűrni ,mivel már megjegyezte h anyukád se tud főzni....
A főzéshez igazából érzék kell, hogy eltaláld a fűszerek arányát. Kezdésnek csinálj egyszerű kajákat, amit nem lehet (vagy nagyon nehéz) elrontani. Pl. rakott krumpli, csirkepörkölt, rizseshús, paprikás krumpli. Mivel nekem van hozzá érzékem, de mindig elfelejtem hogy a kajákba milyen fűszerek kellenek, sokat segített egy kis füzet, amibe mindent írogatok, anyukámtól, meg innen-onnan összeszedve.
Ha úgy érzed, hogy ez az érzék benned nincs meg, akkor javaslom szerezz be egy kis mércés kanálkát, amivel tudod méregetni a fűszereket. Írd fel, hogy mennyit raktál egy x adaghoz, és ha kevés valami belőle, akkor legközelebb többet tegyél bele.
Meg vannak alapszabályok, pl. hogy rizs főzésnél mindig 2x annyi víz kell, amennyi rizst főzöl, ezt kimérheted egy sima üvegpohárral.
Ajánlom figyelmedbe a régi, jól bevált Horváth Ilona szakácskönyvet, sok hasznos dolog van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!