Miket tanuljak meg elsőként főzni/sütni?
mondjuk az 5 "legalapabb" leves,második,süti.
pudingon,zacskos kajákon és palacsintán kívűl.
paradicsomos leves, tojasos leves, husleves, borsoleves.
A fozelekek nagyon egyszeruek, azoknal folytasd a leves utan. Aztan pl. szerintem konnyuek a rakott dolgok is. Pl. rakott krumpli, rakott kaposzta...
Rantott hus nagyon egyszeru.
Tanulj meg fozni rizst, krumplit es ezeket mar tudod adni pl. rantott hussal, halrudacskaval.
Ismered ezt az oldalt? mindmegette.hu
Szerintem nagyon-nagyon jo ez az oldal, mindenkepp nezd meg, annyi de annyi recept kozul valaszthatsz, hogy ido kell csak hozza, hogy kitudd gyujtogetni oket!
Igazabol aki tud fozni, annak minden egyszeru, tudod. De sokat szamit az is, ha valaki segit neked a konyhaban. Az is nagy segitseg, ha csak egyszer latod, hogy hogyan keszul ez-az. Van valaki aki megtudna kicsit tanitani?
Ja, a sutik meg talan azert egyszeruek, mert pontosan levan irva, hogy mibol mennyit tegyel bele, a legkonnyebbek a kevert tesztak. Ezek azert egyszeruek, mert a hozzavalokat csak osszekevered, es utana tepsibe ontve megsutod!
Nezd meg a mindmegette.hu, nehogy elfelejtsd!
ááááááááh köszönöm.
megnéztemaz oldalt..nagon jo *.*
köszönöm..
örökhála :)
Süti, szerintem egyszerűek:
1. piskótatészta (ez készen sokféleképpen variálható, akár pudinggal, akár gyümölccsel, lekvárral, stb.)
2. brownie (régi magyar nevén kavart/kevert kakaós, ezt is tudod variálni)
3. muffin (ez nagyon potya sütemény és szintén variálható)
4. linzertészta (itt is kimeríthetetlen lehetőségek tárulkoznak eléd)
5. édes kelt tészta (ha ügyes vagy, és találsz egy jó receptet, akkor ugyanabból a tésztából készülhet túrós táska, bukta, bejgli, pozsonyi kifli...)
Leves (saját vélemény):
1. húsleves (a zöldségek adottak, és készülhet tyúkból, csirkéből, sertésből, marhából, pulykából, nyúlból, de hasonlóan készül a zöldségleves)
2. gulyásleves (pörköltalap + zöldségek)
3. bableves (hmm... de megéheztem, és jó sok füstölt hússal készítsd)
4. krémleves (pl. brokkoliból, hagymából, gombából, a lényeg a fűszerezésen és a helyes sűrítési eljáráson van)
5. az egyszerű rántott levesből meg könnyen lehet a tojásleves
Főétel - csak néhány alapműveletet jegyezz meg:
1. rántás és habarás (leveshez, főzelékhez, szószokhoz, mártásokhoz)
2. panírozás és rántás (kismillió alapanyagot ki lehet rántani)
3. párolás (zöldségeket, húsokat)
... stb. stb.
Én anyukám régi szakácskönyvét használtam (Végh Júlia - Szakácskönyv fiataloknak, 1984; ennek jelent meg új kiadása is pár évvel ezelőtt). Nagy segítség a kezdőknek.
Nekem a legegyszerűbb leves a zöldségleves (ebbe rengetegféle zöldséget rakok), karfiolleves, krumplileves, csirkehúsleves, meg ilyenek.
A legegyszerűbb második a krumplipaprikás uborkasalátával, a csirkepaprikás, resztelt máj, a borsófőzelék és a zöldbabfőzelék. Én is kezdő vagyok főzésből :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!