Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítitek a tarhonyás...

Hogy készítitek a tarhonyás husit? Nem a lecsós pöris változatát, hanem inkább a "kolhoz" félét?

Figyelt kérdés
2009. márc. 25. 20:13
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Kedves utólsó hozzászóló. Te csak magadból indulsz kit. Tehát a szavaid pontosan rád illenek és nem rám. Amúgy pedig mivel nem a kérdésemre válaszoltál, így hát sajnos a véleményed sem érdekel.
2009. márc. 26. 08:49
 12/17 anonim ***** válasza:
78%

Nem értem, mért zavar az bárkit is, hogy hús vagy husi, pörkölt vagy pöri??? Tudtommal a rövidítés nem kâromkodás... A fiatalabbak általában rövodítenek, nagymamám meg nem! De vannak idősebbek is akik rövidítenek, erre mért kell megjegyzést tenni??? Ez a magyar virtus? Kötekedni hülyeségen? Utálkozõs egy nép, szörnyű!!


Én is külön készítem, külön is tálalom, hogy mindenki ízlésének megfelelően szaftosan vagy szárazabban ehesse! És jól lepirítom a tarhonyát, egy részét simán, más részét fokhagymával, gyömbérrel! Nyamm, most már tudom mi lesz hétvégén :)

( hú, remélem senki érzékeny lelkivilágát nem zavarta a "nyamm" szócska!)

2009. márc. 26. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
82%
A menzán és éttermekben mindig külön készítik el a húst és a tarhonyát, már csak azért is, hogy egyik-másik ne menjen kárba.Fontos, hogy pirítsd le a tarhonyát és amennyi tarhonya van a lábasban háromszor annyi vízzel öntsd fel, majd ha majdnem kész van, akkor zárd el és egy kicsit fedd le és hagyd addig puhulni amilyennek te szereted.(mi egy kicsit keményebbre szeretjük)a pörkölttel pedig a végén összekeverheted, vagy a tarhonya mellé szedheted.
2009. márc. 26. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 A kérdező kommentje:
Utólsó két válaszolónak köszönöm szépen a jótanácsokat. Akkor mindent jól csinálok. És igen sajnos vannak emberek akik ahelyett, hogy dolgoznának itt rontják a levegőt....:) Ők az IQ zsonglőrök, akik a saját nyomorult kis lelkivilágukat így akarják kompenzálni. Főzni ugyan nem tudnak de idiótán viselkedni igen. Szánalmas alakok. Köszönöm mindenkinek aki hasznos tanácsokkal látott el. Szép napot nektek.
2009. márc. 26. 11:49
 15/17 anonim ***** válasza:

Pörköltet készítek rövidlével.Ha a hús félpuha,beleteszem a tarhonyát,és pirítom egy kicsit,majd dupla mennyiségű vízzel felöntöm,és kevergetem,amíg megfő.Természetesen utána sózom.

Szoktam úgy is készíteni,hogy a tarhonyát zsírban jól átpirítom (barnára) karikára szelt kolbászt teszek bele,pirospaprikát,sót,borsot, felöntöm vízzel, és készrefőzöm.( Van,aki krumplit is rak bele.)

2009. márc. 27. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen így is kipróbálom.
2009. márc. 27. 12:16
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
mennyi paraszt k*rva van itt Istenem :DD::D:D:D:D:D:D
2009. ápr. 13. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!