Hogy készíted a brassóit? Nem a standard recept érdekel.
Hagymát, fokhagymát dinsztelek egyben, rádobom a felkockázott húst, sót, borsot, bazsalikomot, majorannát, kevés kakukkfüvet, és pirospaprikát teszek hozzá, hogy legyen színe. Megpárolom fedő alatt, utána lesütöm zsírjára.
Közben a tepsiben sütöm a krumplit sütőpapírra téve, ha kész a husi, összekeverem.
Lehet hogy nem ez a hagyományos standard brassói, de én így szeretem. :)
én mindig lapockából csinálom. jókora kockákra vágom, mert úgy is zsugorodik sülés közben. kevés forró zsírra
teszem a besózott húst, és hagyom, hogy saját levét kiengedje.közben fokhagymaszeletek vágok közé.ha a saját levét elfőtte, csak annyika vízzel pótolom, amiben megpuhul, majd zsírjára sütöm, pirosra.
közben a krumplit is kockákra vágom, leszárítom, és egy másik serpenyőben ugyancsak pirosra sütöm.fedő segítségével leöntöm mindegyikről a zsírt, és összeborítom őket. ekkor, ha kell még sózom, borsozom, majd tálaláskor még frissen préselt fokhagymával szórom meg.hogy szebb legyen, az ujjaim közé fogott pirospaprikával megszórom.
Köszönöm a válaszokat:) sok helyen ettem már, de mindenhol máshogy készítik...érdekel, ki hogy szokta:)
Én a felkockázott lapockát fokhagymával megpirítom, só, bors, egy pici gyömbér, felöntöm vízzel, és fedő alatt hagyom puhulni. A krumplit kockára vágom, olajban kisütöm és összekeverem a hússal.
19,03 vagyok!
Majdnem egyformán készítjük. A te variációd is ízlésem szerinti, lehet, hogy észre sem venném a különbséget.
U.i.: amikor valami pikánsra vágyok, a tányérba szedett brassóira nyomok mustárt. Egyszer próbáld ki!
akkor valamennyien majdnem egyformán készítjük, egy csipetnyi külömbséggel:))hasonló az ízlésünk.
üdv:18:00-as
Mióta egyszer megkóstoltam sertésszűzből,(eredetileg is abból készül), ragaszkodom hozzá. Egy kiló-kiló húszból szoktam készíteni, a különbség árban egy doboz cigi ára sem.
Forró zsírra dobom a felkockázott szüzet, néhány percig intenzíven pirítom, közben só, bors. Nem kell sokkal tovább sütni, mint a csirkemellet, folyadék nem kell bele.
Ha megsült, kap egy félmarék konzervborsót, vagy előfőzött frisset, valamint friss fokhagymát, gazdagon.
A mokkacukornyi kockára vágott krumplit teflonserpenyőben kevés zsíron aranybarnára pirítom, só, fokhagyma társaságában, majd a hússal összerottyantom.
Próbáljátok meg egyszer a szüzet, át fogjátok értékelni ezt az étket, ígérem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!