Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell cseresznyéből...

Hogyan kell cseresznyéből gyümölcslevest késziteni?

Figyelt kérdés

Soha nem csináltam semmilyen gyümölcslevest és csak cseresznyém van.

köszönöm.

2011. jún. 14. 13:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Túl sok volt a víz aránya a lisz+cukor+tojás masszához képest.

Amikor öntöd a sűrítőt, akkor gyorsan kavargatni is kell, nehogy csomósodjon.

Sajnálom.

Az a baj, hogy rutinból főzök, és az arányokat látom, illetve érzem..nem pedig mérem. De ha jól belegondolok, kb 0,5 l vízben szoktam főzni a cseresznyét. Ehhez szoktam 1 tojást, 3-4 púpos ek liszttel, 5 kk cukorral kikeverni. Majd higítom, hogy folyékony legyen, aztán bele a vízbe. Aztán kostolás, és ízesítés.

Bocsánat, ha nem jött össze.

Üdv!

2011. jún. 17. 13:53
 12/16 A kérdező kommentje:

Hű, hát tényleg rosszul rakta össze :)

Én vagy 2 l vizbe tettem 2 e.k. lisztet. nem hogy nem habarta be, de ott uszott a tetején.

Amugy rutinos vagyok a főzésben, én is mindent szemre csinálok.

Addig nem nyugszok mig nem sikerül.

cseresznyém van, kisérletezek.

Köszönöm, megirom mi volt.

2011. jún. 17. 14:08
 13/16 anonim ***** válasza:
Szia! A pudingporos változatnál, ha azt próbálod ki, fél liter vízben szoktam főzni a cseresznyét. Elég egy joghurt hozzá. A joghurtot összekevered a fél zacsi pudingporral, ha mártást szeretnél, akkor az egész zacsit felhasználod. A forró vízből, amiben a cseresznye fő, teszel pár evőkanállal a joghurtba, jól összekevered, majd állandó kevergetés mellett, hozzáöntöd a leveshez. Már mondtam, hogy én habverőt szoktam használni, biztos, ami biztos alapon, hogy ne legyen csomós. :)
2011. jún. 17. 16:07
 14/16 A kérdező kommentje:

Na, sikerült :)

Puncspudingal csináltam, de joghurt helyett tejjel. Szép sima lett és krémes.

Végül is finom lett, de nem lesz a kedvencem, de ez már izlés dolga.

A férjemnek izlett :)

Köszönöm mégegyszer.

2011. jún. 19. 12:52
 15/16 anonim ***** válasza:
Szia! Örülök, hogy sikerült! :) A gyümölcsjoghurtot egyébként nyugodtan lehet helyettesíteni más tejtermékkel. Pl.: natúr joghurt, tej, tejföl. Csak nekem gyümölcsjoghurttal ízlik a legjobban! :) Azt elfelejtettem mondani, hogy fahéj mellé lehet tenni egy-két szegfűszeget is a vízbe. Lehet, hogy úgy neked is jobban ízlene. :)
2011. jún. 19. 13:22
 16/16 A kérdező kommentje:

Épp most vágott be a férjem még 1 adaggal, ugy izlik neki, és emlitettem is a szegfüszeget, vagyis a hiányát, mert nem volt itthol.

Mostanában ilyen kísérletezős időszakomat élem :)

2011. jún. 19. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!