Hogyan kell cseresznyéből gyümölcslevest késziteni?
Soha nem csináltam semmilyen gyümölcslevest és csak cseresznyém van.
köszönöm.
Én mártás szoktam, sűrűbb, mint a leves, de szeretem.
Csersznyét felteszem vízbe főzni. Közben kikeverek 1 tojást liszttel, cukorral, majd annyi vízzel, hogy folyékony legyen. Ezzel sűrítem a mártást. Teszek hozzá izlés szerint cukrot (mézet), citromot vagy fahéjat és/vagy szegfűszeget.
De ha csak simán keményítővel sűríted, úgy is jó.
Üdv!
Köszönöm. Még ma megcsinálom a mártást. Azért azt, mert ahhoz minden van itthol.
(remélem nem lesz csomós)
Valyon milyen lenne a mártás húsos palacsintához???
Felteszek egy újabb kérdést.... :)
Kézi habverővel keverd össze a lisztet, tojást, cukrot, vizet, aztán tegyél bele egy kicsit a forró vízből még egy kicsit keverd habverővel, majd állandó kevergetés közben öntsd a levesbe.
Legalábbis szerintem így kell, én mindig habverőt használok, úgy tuti nem lesz csomós, meg nem fog a tetején úszni.
Egyébként én az voltam, aki a gyümölcsjoghurtos, puncspudingos változatot ajánlotta! :)
ma vettem pudingport, és kiprobálnám ezt a változatot is, de pontosan mennyi vizbe tegyek mennyi cseresznyét?
És ha forr, bele a pudinporos joghurt? 1 elég?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!