Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell cseresznyéből...

Hogyan kell cseresznyéből gyümölcslevest késziteni?

Figyelt kérdés

Soha nem csináltam semmilyen gyümölcslevest és csak cseresznyém van.

köszönöm.


2011. jún. 14. 13:53
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
2011. jún. 14. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:

Én mártás szoktam, sűrűbb, mint a leves, de szeretem.

Csersznyét felteszem vízbe főzni. Közben kikeverek 1 tojást liszttel, cukorral, majd annyi vízzel, hogy folyékony legyen. Ezzel sűrítem a mártást. Teszek hozzá izlés szerint cukrot (mézet), citromot vagy fahéjat és/vagy szegfűszeget.

De ha csak simán keményítővel sűríted, úgy is jó.


Üdv!

2011. jún. 14. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam, hogy a cseresznyét felteszem vízbe főni, teszek bele cukrot, fahéjat. Aztán egy pohár gyümölcsjoghurtot (pl.: meggy) összekeverek egy fél zacskó puncspudingporral és azzal habarom be a levest.
2011. jún. 14. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Még ma megcsinálom a mártást. Azért azt, mert ahhoz minden van itthol.

(remélem nem lesz csomós)

2011. jún. 15. 13:24
 5/16 A kérdező kommentje:

Valyon milyen lenne a mártás húsos palacsintához???

Felteszek egy újabb kérdést.... :)

2011. jún. 15. 13:26
 6/16 anonim ***** válasza:

Na, milyen lett? Remélem jó!

:)

2011. jún. 15. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 A kérdező kommentje:
Valamit nagyon elronthattam. A cseeresznyét odatettem főni, mikor forrt, hozzákevertem az előzőleg összekevert tojást és lisztet, + cukor. Az egész cucc a viz tetején uszott. Gusztustalan lett, ki is öntöttem.
2011. jún. 16. 12:56
 8/16 A kérdező kommentje:
valószinüleg kevés volt a liszt és sok a viz.
2011. jún. 16. 12:56
 9/16 anonim ***** válasza:

Kézi habverővel keverd össze a lisztet, tojást, cukrot, vizet, aztán tegyél bele egy kicsit a forró vízből még egy kicsit keverd habverővel, majd állandó kevergetés közben öntsd a levesbe.

Legalábbis szerintem így kell, én mindig habverőt használok, úgy tuti nem lesz csomós, meg nem fog a tetején úszni.

Egyébként én az voltam, aki a gyümölcsjoghurtos, puncspudingos változatot ajánlotta! :)

2011. jún. 16. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 A kérdező kommentje:

ma vettem pudingport, és kiprobálnám ezt a változatot is, de pontosan mennyi vizbe tegyek mennyi cseresznyét?

És ha forr, bele a pudinporos joghurt? 1 elég?

2011. jún. 17. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!