Jól csináltam a cseresznyét?
Figyelt kérdés
megmostam, üvegbetöltöttem, cukrot tettem rá. forralt vizzel öntöttem csurig. Szalicil (kávéskanálnyi), vizes celofán,és a teteje. Fejjel lefelé 2 takaróba tekertem!2011. jún. 10. 14:30
11/12 anonim válasza:
1. vagyok
Én úgy csináltam, hogy a cseresznyét bele az üvegbe rá X kanál cukor és egy késhegynyi szalicil, felöntöttem vízzel. Egy lábas aljára konyharuhát tettem és beleállítottam a lezárt (fémtetős) üvegeket és szintén a lábasba vizet töltöttem konyharuha a tetejére is és lassan felforraltam. Nem szedtem ki a vízből, hagytam abban kihűlni.
12/12 anonim válasza:
Én úgy teszem el a cseresznyét, ahogyan a nagymamámtól láttam: a megmosott cseresznyéket üvegbe töltöm, egy 7 decis üvegbe 3 evőkanál cukrot szórok, felöntöm kb háromnegyedig hideg vízzel, tetejére nátrium-benzoát vagy szalicil, de csak késhegynyi. Aztán fazékba újságpapír vagy konyharuha, bele az üvegek, hogy ne érjenek össze. Felönteni vízzel, hogy minél jobban érje az üvegeket, én leszoktam takarni egy konyharuhával, így hamarabb felforr a víz. Mama azt mondta, akkor jó, ha felemelek egy üvegek, hirtelen fordítok rajta, és megmozdulnak a cseresznyék. Ekkor vagy benne hagyni kihűlni, vagy kiszedni és takarókba bugyolálni. Nekem még 2009-es cseresznyém is van, és így tettem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!