Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jól csináltam a cseresznyét?

Jól csináltam a cseresznyét?

Figyelt kérdés
megmostam, üvegbetöltöttem, cukrot tettem rá. forralt vizzel öntöttem csurig. Szalicil (kávéskanálnyi), vizes celofán,és a teteje. Fejjel lefelé 2 takaróba tekertem!
2011. jún. 10. 14:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Megfőzted a cseresznyét? Kávéskanálnyi szalicil is sok kb késhegynyi kell.
2011. jún. 10. 14:51
 2/12 anonim ***** válasza:
Cukros vizet kellett volna felforralni, bele a megtisztított cseresznye, átforgatni, és amint újraforrt, gyöngyözni kezdett, kiszedni és üvegekbe tenni, majd rá a forró szirup. És minden üvegre 1 késhegynyi! szalicil. Én legalábbis így szoktam, szerintem üvegenként sok a kávéskanál szalicil (lehet csípni fog a befőtt), illetve mivel nem főzted fel a cseresznyét, nehogy megromoljon. Hátha nem.
2011. jún. 10. 14:56
 3/12 A kérdező kommentje:

Nem főztem meg, csak simán nyersen letisztitva tettem az üvegbe.

Nem jó? kilehet dobni?

2011. jún. 10. 14:56
 4/12 A kérdező kommentje:
áááá akkor inkább bontsam fel???
2011. jún. 10. 14:57
 5/12 anonim ***** válasza:
Hát, nem tudom, jó ötlet-e most már felbontani. Egy próbát lehet, hogy megér. Ha felbontod, akkor az üvegeket is újra alaposan meg kell tisztítani, a cseresznyét a rajta lévő cukros vízzel együtt beleönteni egy fazékba, felforralni, 1-2 percig gyöngyöztetni és utána visszatölteni az üvegekbe, rá a forró lé. Jól lezárni, 1-2 percre fejre állítani az üvegeket, utána pedig száraz dunsztba tenni. A szalicillal viszont nem tudom, mit tudsz kezdeni, kóstold meg, ha csíp a szirup, akkor megette a fene, mert a gyümölcs is átveszi a csípős ízt. De lehet, így sem fog megromlani, ahogy csináltad. Bár nekem megromlott az összes üveggel, amikor egy alkalommal nem főztem fel a gyümölcsöket. Nem tudom, mit csinálj. :(
2011. jún. 10. 15:04
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm akkor felbontom mert most tettem le és még csak proba adag lett. 4üveggel . köszönöm
2011. jún. 10. 15:08
 7/12 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Eszembe jutott egy egyszerűbb megoldás. Sokan csinálják úgy, ahogy te, csak még fél óráig vízben dunsztolják az üvegeket. Vagyis egy nagy fazékba meleg vizet öntenek, beleteszik a befőtteket (2 ujjnyi híján majdnem lepje el a víz az üvegeket), majd felforralják a vizet, és hagyják fél óráig bugyogni. Majd elzárják a gázt alatta, óvatosan kiszedik az üvegeket és bebugyolálják takarókba, hogy lassan hűljön ki. Csináld így, jó lesz! De tényleg kóstold meg a levet a szalicil miatt.
2011. jún. 10. 15:12
 8/12 anonim ***** válasza:
Bár ha csak 4 üvegről van szó, akkor lehet, hogy mégis egyszerűbb egybeönteni és újraforralni az egészet. Azt a pár üveget pikkpakk el lehet mosni.
2011. jún. 10. 15:15
 9/12 anonim ***** válasza:
2011. jún. 10. 15:17
 10/12 A kérdező kommentje:
AKKOR ÍGY IS LEHET, CSINÁLNI AHOGY ÉN CSINÁLTAM. KÉSZ IS VAGYOK.:) KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGEKET!
2011. jún. 10. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!