Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jól csináltam? (többi lent)

Jól csináltam? (többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok. Találtam egy receptet a neten [link]

Én úgy értelmeztem,hogy minden összetevőt (a töltelék kivételével) gyúrjunk egybe és úgy dagasszuk tovább.Nem?...Na én instant dr oetker élesztőt tettem bele és betettem az előmelegített (kb 100fokos) sütőbe dagadni,mert ugye nem mindenkinek van kenéyrsütő gépe...A lényeg ,hogy felfog dagadni így is?,mert még ilyen élesztőt sose használtam...köszi előre is


2011. nov. 7. 17:53
 1/10 A kérdező kommentje:
ui: lassan 30perce kel ,de nem látok változást :( lehet langyos cukros tejbe kellett volna futtatnom rendes élesztőt?
2011. nov. 7. 18:01
 2/10 A kérdező kommentje:
Kezdjem újra?
2011. nov. 7. 18:01
 3/10 anonim ***** válasza:
uhh, hát én sose élesztőztem így, se instant élesztőt se rendeset, mindig egy kis bögre tejbe tettem kis cukrot langyosra melegítettem és úgy bele az élesztőt, ha felfutott ezután ment a tésztába összekeverni..nem tudom hogy így feldagad e ahogy te csináltad. de szerintem nem.
2011. nov. 7. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Jól értelmezted. Ha az utasítások szerint tetted bele az élesztot akkor meg kell dagadnia, de ez inkább széltére fog dagadni látványosan
2011. nov. 7. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
de ha nincs kenyérsütője dagasztó programmal akkor csak futtatni kéne előtte az élesztőt nem? én ha csinálok olyan tésztát aminek kelnie kell akkor úgy csinálom ahogy írtam már, összegyúrom és kelesztőtálba(vagy sima tál lefedve) kelesztem 1 órát valami meleg helyen, szép nagy szokott lenni. De lehet másképp is lehet.
2011. nov. 7. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
sok a 100 fok nem? 40 fokon már kel az élesztő, 100 fokon meg szinte sül :(
2011. nov. 7. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok csajok! még nyers a tészta nem sok a 100fok ,mert anno volt egy sima tejben futtatott tészta dagasztásom is 100fokon ami feljött szépen.

na de most néztem erre is rá és már jön felfele mégha lasabban is mint a gépben :D

2011. nov. 7. 18:35
 8/10 anonim ***** válasza:

én azért sokalltam a 100 fokot, mert ugye konfittálni 80fokon kell( ami már tulkép egy komplett sütést jelent), keleszteni meg max 40 fokon. A 40 fok felett az élesztőgombák elpusztulnak. Ki is szokták hangsúlyozni a kezdő cukrász és szakácsinasoknak, hogy keleszteni csak távol a hőforrástól. De még Édesanyám is így tanította.

Ezért kerekedett ki a szemem. De ha te azt mondod 100 fokon kelesztetted, nincs okom kétségbe vonni a szavaidat. :)

Viszont abból bodag lett maximum nem csiga :)

2011. nov. 8. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
csiga lett,puha és nagyon fini már alig van,de azért köszi
2011. nov. 8. 19:26
 10/10 anonim ***** válasza:
:)
2011. nov. 8. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!