Jól csináltam? (többi lent)
Sziasztok. Találtam egy receptet a neten [link]
Én úgy értelmeztem,hogy minden összetevőt (a töltelék kivételével) gyúrjunk egybe és úgy dagasszuk tovább.Nem?...Na én instant dr oetker élesztőt tettem bele és betettem az előmelegített (kb 100fokos) sütőbe dagadni,mert ugye nem mindenkinek van kenéyrsütő gépe...A lényeg ,hogy felfog dagadni így is?,mert még ilyen élesztőt sose használtam...köszi előre is
Sziasztok csajok! még nyers a tészta nem sok a 100fok ,mert anno volt egy sima tejben futtatott tészta dagasztásom is 100fokon ami feljött szépen.
na de most néztem erre is rá és már jön felfele mégha lasabban is mint a gépben :D
én azért sokalltam a 100 fokot, mert ugye konfittálni 80fokon kell( ami már tulkép egy komplett sütést jelent), keleszteni meg max 40 fokon. A 40 fok felett az élesztőgombák elpusztulnak. Ki is szokták hangsúlyozni a kezdő cukrász és szakácsinasoknak, hogy keleszteni csak távol a hőforrástól. De még Édesanyám is így tanította.
Ezért kerekedett ki a szemem. De ha te azt mondod 100 fokon kelesztetted, nincs okom kétségbe vonni a szavaidat. :)
Viszont abból bodag lett maximum nem csiga :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!