Cseresznye kompot és lekvár receptet írnátok nekem?
Szia! Leírom, hogy én hogy készítem. Először is a gyümölcsöket alaposan megmosom, a sérült szemeket kiválogatom belőle. Nem kell kimagozni. Vizet forralok, 1 literhez 25 dkg cukrot számolok, ízesítem még kevés citromsavval, szegfűszeggel, fahéjjal is. A felforralt citromos, cukros vízbe teszem a megtisztított gyümölcsöket, megforgatom benne, és miután újra felforr, gyöngyözni kezd, szedem is patyolat tiszta (!!!) üvegekbe. Ha az összes gyümölcs elfogyott, a levet ismét felforralom, és forrón ráöntöm a befőttekre. Mindegyik üveg tetejére 1 késhegynyi (nem kell több!) szalicilt vagy nátrium-benzoátot teszek, majd tetővel az üvegeket légmentesen lezárom (tehetsz alá folpackot vagy befőzőcelofánt). 1-2 percre fejre állítom az üvegeket, majd 2-3 napra száraz dunsztba teszem, vagyis pokrócokkal, paplannal jól bebugyolálom, hogy pár nap alatt lassan hűljön ki. Utána mehet a helyére.
Lekvárt úgy szoktam készíteni, hogy veszek dr. Oetkeres dzsemfixet (2:1-ben vagy 3:1-ben), és a tasakon lévő utasítás szerint elkészítem. Egyszerű és finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!