Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Cseresznye lekvár, hogy kell...

Cseresznye lekvár, hogy kell csinálni?

Figyelt kérdés
Nagyon egyszerű hagyományos receptre gondoltam,májusi cseresznyék beért!Nagyon sok lett szeretnék belőle jam-et vagy lekvár főzni!De még azt se tudom,h kell hozzá kezdeni!Tudnátok segíteni?
2009. máj. 26. 12:29
 1/5 anonim ***** válasza:

Bodzavirágos cseresznyelekvár recept

Kategória:

Nassok, sós finomságok


Hozzávalók:

tetszőleges mennyiségű gyümölcs

citromsav

bodzavirág


Elkészítés:

A cseresznyét leszárazzuk, kimagozzuk és lábasba szórjuk. A citromsavat, a befőzőcukrot hozzáadjuk, és folyamatosan kevergetve 10-15 percen át forraljuk. A főzés utolsó percében a száráról lecsipkedett, megmosott bodzavirágokat is beletesszük, majd forrón, fertőtlenített üvegekbe merjük. Gondosan lezárjuk, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni. A bodzavirág kitűnő aromát ad a nem túl jellegzetes ízű cseresznyének.

2009. máj. 26. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Cseresznyelekvár

4 db 5 decis üveghez


HOZZÁVALÓK:


1 kg piros színű cseresznye

80 dkg zselésítő cukor

1 citrom



ELKÉSZÍTÉS


A cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk. A cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét. Tűzre tesszük, és felforraljuk, 4 percig főzzük, végül befőttesüvegekbe töltjük.


Variáció

Klasszikus cseresznyelekvár: 1 kg kimagozott cseresznyét 1 kg cukorral összekeverünk, és 24 órát állni hagyjuk. Forrásig melegítjük, és 3 percig főzzük, levesszük a tűzről, jénai tálba öntjük, és kihűtjük. Másnap ismét forrpontig melegítjük, 5 percig főzzük, majd szitán leszűrjük. A szirupot 10 percig állni hagyjuk, újra a cseresznyére öntjük, végül üvegekbe töltjük.

2009. máj. 26. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Zselésítő helyett fele almával is főzheted, az megköti.
2009. máj. 26. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Pár szem málna vagy meggy szépen megfesti és ízesíti, ha van.
2009. máj. 26. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én pont tegnap csináltam,rohadt jó lett.1 kg cseresznye,fél kiló befőzőcukor.Megmosod,kimagozod a cseresznyét,én összedaráltam turmikszba egy kicsit,aztán a befőzőcukorral együtt forrástól számítva 4 percig főztem,aztán melegvízzel elöblített üvegekbe töltöttem.
2009. máj. 26. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!