Hogyan készíted a meggyes lepényt, pitét?
Én így készítem a pitét:
Ilyen pudingos variációban csinálom az almás, meggyes, barackos, cseresznyés pitét, mindegyik nagyon finom. Csak én vékonyabb tésztával készítem. 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojássárgája, fél csomag sütőpor, 10 dkg porcukor, annyi tejföl, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. A töltelék mennyiségén nem változtatok. Így szép vékony lesz a tészta, és vastagabb a töltelék. Fincsi!
Ha gyorsan akarok túlleni a sütésen, akkor ezt csinálom:
30 dkg liszt
20 dkg cukor
1 cs sütőpor
Összekeverem
Külön : 2 tojás + 0,5l tej kikeverem
5-5 dkg margarin
A margarin a tepsibe, rá egy kicsi tojásos tej, aztán a szárazanyag fele. Erre a cseresznye+van.cukor+reszelt citronhéj (vagy szegfűszeg+fahéj), majd rá a szárazanyag másik fele, margarin és a tojásostej maradéka. Aztán mehet a sütőbe.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!