Ha a gyereketeknek eszébe jut, hogy délután bekapjon valamit, talál-e meleg kaját odahaza? Én úgy nőttem fel, hogy a világ legtermészetesebb dolga volt, hogy a kamrában vagy a hűtőben mindig van melegíthető étel (általában a maradékok miatt többféle is). Az lényegtelen, hogy valami komplikált húsétel vagy egyszerű paprikás krumpli, ez nyilván a mindenkori anyagi helyzet kérdése. A mostani fiatal családos ismerősöknél viszont mindenhol azt látom, hogy legfeljebb virslit főznek ki a gyerekeknek, ha azok meleg vacsorára vágynak, napközben meg nincs otthon semmi, legfeljebb némi felvágott.
És hogyan tudod mindig kiszámolni, hogy mennyit főzz? Mi van, ha repetázni akarnak, vagy valakinek annyira ízlik valami, hogy néhány óra múlva megint megkívánja?
2011. jún. 5. 17:09
12/15 anonim válasza:
Én minden másnap főzök.A maradékot a férjem elviszi munkába.Így szinte mindig van főtt étel a hűtőben.Ez mellett mindig van szalámi,virsli,kenőmájas,sajt,a mélyhűtőben pedig olyan alapanyagokat tartok,amiből pillanatok alatt tudok ebédet vagy vacsorát készíteni,ha hirtelen kellene.
Egyik ismerősömék nagyon kis lábasban főznek,csak két adagot,és annyit amennyit egyszerre megesznek.Nincs maradék.Ők minden nap főznek.Nem tudom hogy tudja kiszámítani,de biztosan megszokta már,20 éve így csinálják.
2011. jún. 5. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
13/15 tetro válasza:
tudom hogy milyen ételből mennyi egy adag. tudom hogy ki mennyit képes megenni, és igazából akkora adagot kapnak, hogy nem kérnek repetát. azt hiszem én másképp főzök mint az átlag :D nagyon sok olasz, ázsiai, meg indiai ételt főzök. meg édességekből is olyanokat, amiket közvetlenül a sütőből kell asztalra tenni. a paprikás krumplit én is eltenném holnapra. de tésztából például soha nem teszek el. minek? ha kell főzök még. a húst meg kisütöm frissen.
2011. jún. 6. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
14/15 anonim válasza:
Fagyasztva van mindig többféle kaja,arra az esetre ha nincs időm főzni.
De vacsira mindig nagyjából annyit főzök,ami elég,plussz tudunk vinni másnap melóba ebédet.
Hétvégén mindig van süti,hétköznap palacsinta,turmix,gyorsan elkészülő nyalánkság.
Pedig csak ketten vagyunk még.
De otthon megszoktam hogy mndig van mihez nyulni (virslit én se eszem meg,gyereknek se adnék)
2011. jún. 6. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
15/15 anonim válasza:
hát nálunk a hét elején van főtt étel mert vagy nagymamáméktól jövünk és hozunk, vagy hétvégén anyuék főznek többfélét és azért, de sokszor eszünk hideget, főleg csütörtök-pénteken. Ősz végén télen, mikor ritkábban megyünk nagyszülőkhöz megesik, hogy főtt kaja mentes a hűtő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!