Mennyi ideig kell főzni a húslevest?
Tudom régi, de hátha valakinek sokat tesz a kedves utolsó kérdéseire válaszolva segítenem.
miért kell fedő alatt/fedő nélkül főzni a levest?
Fedő nélkül kell főzni, mivel így nem zavarosodik be, ezáltal Gusztáv finomabb lesz.
- miért nem szabad langyos/meleg vízbe rakni a húst?
A levesnél elsődleges cél, hogy a hús íze a levesben landoljon. A fokozatosan fölmelegített folyadékban ezt meg is fogja tenni. Ha forró vízbe dobod, akkor viszont nem fő ki a leve, a pórusai összehúzódnak, benne marad a java.
- miért kell kis/nagy/közepes lángon főzni?ugyan az a helyzet mint az előző két válasznál. :)
- miért nem szabad/szabad ízesítő kockát beletenni?
Ezért esszük bele a húst és a zöldségeket. Ezek bőven elegendő ízt adnak a levesnek és a só az ami kihozza az ízeket.
- le kell-e szedni a habját vagy sem?
Változó én le szedem mert szerintem gusztustalan.
Szép napot mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!