Mennyi ideig kell főzni a húslevest?





13:55 vagyok, leírom akkor a teljes menetet, hogy tiszta legyen a kép. :)
Szóval:
Hideg vízben kis lángon, ahogy írtam felteszed a husit. Én vegyes húsokat teszek bele, hogy erősebb legyen, csak csirkéből nekem túl gyenge. Teszek bele karajcsontot, pulykanyakat, csirkecombot, csirkeszárnyat, ilyemsit. Ha már feljött a hab, lehabozom fémszűrővel, Ezt még kb. 2-szerkell megismételni. Úgy 3-4 óra után mehet bele a zöldség: s.répa, f.répa, zeller, egy egész hagyma (meghámozva, de nem felaprítva), karalábé. Pár szem egész fekete bors, só, egy kis csokor petrezselyem (csak tedd a tetejére, nem kell belekeverni). Még további 2-3 órát főzd, ugyanúgy mini lángon. Ha kész, kiveszed belőle a zöldségeket, húsokat, szűrőn lemosod őket csap alatt, majd egy kölün tálba teszed. A levest először nagyobb lyukú, majd kisebb lyukú szűrőn átszőröd. Főzöl cérnametéltetl, ezt is külön tálalod.
Ez azért jó, mert így majd mindenki azt tesz magának, amit szeretne.
Én így készítem és mindenki dícséri.
Jó étvágyat! :)





A 13:55-ös nagyon jó levest főz, ami még, a levest soha nem szabad meg kavarni, fokozatosan kell bele rakni a hozzá valókat, a tetejére!
A mikor nekem 5 óra alatt megfő, meglátni az alján is mik vannak, ha teszünk bele megáll a fövés, de nem vesszük fel a lángot, majd magától felpotyog vissza, én nem szűröm, csak le öntöm és kirakom húsos tálra sorjában szépen mindent.(fedő alatt fő)





Igazatok van abban az esetben, ha valódi, búzán, kukoricán, kerti kapirgálással nevelt csirkéről, tyúkról van szó.
Gyanítom, hogy a kérdező a tápos csirkét egyszerre tette fel a zöldséggel főni, azért van az, hogy a csirke már megfőtt, a zöldség pedig nem.
Én is jártam már úgy a "tápossal", hogy alig telt el 25-30 perc, és a húst már szedhettem ki. Az általatok írt 5 óra alatt nem maradna belőle semmi.










Én vagyok a 5 óra alatt fő a hús leves, a kérdés ez volt mennyi idő alatt, hogy miből az nem volt kérdés!
Hús leves, 10 L-es be, egy kiló pulykanyak, két szelet sertéskaraj, csirke szárny, farhát, comb, ezeket szépen főzési idő sorjában rakni bele.





Nagyon jókat irt itt mindenki. Tudományosabb magyarázatot azonban nem adott senki sem.
Például hogy:
- miért kell fedő alatt/fedő nélkül főzni a levest?
- miért nem szabad langyos/meleg vízbe rakni a húst?
- miért kell kis/nagy/közepes lángon főzni?
- miért nem szabad/szabad ízesítő kockát beletenni?
- le kell-e szedni a habját vagy sem?
Mindenki csak azt írja le, hogy ő hogyan szoktam elkészíteni. De! hogy miért úgy? Azt már nem írta le senki sem.
Mert a nagymama is úgy csinálta még x évvel ezelőtt? :-)
Ez kb. olyan dolog, mintha azt mondanám, hogy azt a csavart kell az autón meghúzni, ha nem indul a kocsi. De ("de"-vel nem kezdünk mondatot, a lesz pedig két "sz"-szel egyes lesz) miért azt a csavart? Mert a szerelő is azt húzta meg a múltkor? :-)
Ha valaki ezekre a kérdésekre tud egy kicsit mélyebb választ adni, akkor annak megköszönöm!
Kötekedések és butaságok nem érdekelnek! Köszi :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!