Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi ideig kell főzni a...

Mennyi ideig kell főzni a húslevest?

Figyelt kérdés
2011. jún. 3. 13:12
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
70%

Az attól függ, milyen húsból főzöd.

Alapvetően minden húsleves addig főzünk, amíg a benne levő hús (és zöldség) puha lesz. Ha tovább főzöd, akkor minden benne levő miszlikekre fő, és az egészből lesz egy zavaros, gusztustalan, sűrű kotyvalék.

Ha pedig a hús és zöldség fövetlen, akkor rágós marad, és az egész azért lesz élvezhetetlen.

Szúrjál bele villával, megtudod, hol tartasz a főzésben!

2011. jún. 3. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
76%
Sokáig, órákban mérhető az időtartama. Bár persze hústól is függ :)
2011. jún. 3. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 A kérdező kommentje:
Csirkéből főzőm , még a répa egy picit kemény, azaz nem túl puha még , ahogy megkóstoltam.
2011. jún. 3. 13:27
 4/22 anonim ***** válasza:
75%

Első válaszoló vagyok!

Ha a csirekehús már puha, akkor azt szedd ki! A zöldséggel főzheted tovább még a levest, ameddig kell!

2011. jún. 3. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. jún. 3. 13:33
 6/22 anonim ***** válasza:
77%

Lassú tüzön gyöngyözve,minimum 2 orát,mert a zöldségek és husok akkor adják ki minden zamatukat.Azért elfőzni nem kell.Én amúgy 3 orát tuti fözöm és nagyon fini szokott lenni.Amúgy minél többféle dolgot teszel bele annál jobb.

Értem pl.répa,zöldség,zeller,káposztalevél,gombaszár,egész paradicsom,egész paprika,egész hagyma,fokhagyma,bors,babérlevél,szercsendió,gyömbér,vegeta.

2011. jún. 3. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim ***** válasza:
77%
Egy jó húsleves 6-7 órán keresztül fő.
2011. jún. 3. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 A kérdező kommentje:
Fedő nélkül kell főzni ugye?
2011. jún. 3. 13:49
 9/22 anonim ***** válasza:
72%

szia!


Nálunk min 4 óra hosszat fő. Először a hús fő meg, utána lehabozzuk a levest, és mehet bele a zöldség. Ha az is megfőtt, kész van. De ez a hagyományos húsleves, tudod, "tanyasi", lehet hogy a fiatalok már máshogy főzik. Mondom ezt 28 évesen :))):

2011. jún. 3. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 anonim ***** válasza:
86%

Fedő nélkül kell. :)

Én 20 éves vagyok, de már 17 évesen legalább hat órát főztem a húslevest. Anyósom meg 47 éves, mégis érdekes módon nála 2 óra alatt kész... Hát olyan is. Kb. ehetetlen.

Minél tovább fő, annál jobb, annál szebb lesz a színe. Az a jó, ha szép aranysárga. Hozzáteszem, húslevesnél bűn kockát meg egyebeket használni. Csak só, egész bors és, ha van akkor egy kis csokor friss petrezselyem, de nem muszáj.

Plusz: érdemes kétszer is átszűrni, ha kész: egyszer nagylyukú szűrőn, egyszer pedig aprólyukú fémszűrőn, így szép tiszta lesz, nem pedig olyan, mintha belehánytak volna.


Ja és alapszabály: amikor felteszed a hús, jó hideg vízben kell! Nem langyosban, vagy forróban! Valamint érdemes a legkisebb gázrózsán a legkisebb lángon elkészíteni.

2011. jún. 3. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!