Tortát az egész osztálynak? Na de milyet?
Júniusban van osztályfőnökünk születésnapja (nő), akinek szeretnénk tortát sütni. Viszont valószínűleg megkínálná az egész osztályt (30 fő), így nem tudjuk, hogy mit süssünk, ja és hogyan.
Örülnénk egy-két jó tanácsnak, ötletnek, esetleg tapasztalatnak.
Előre is köszönjük!:)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Nem kötött, hogy tortát csináljunk, de annak azért mégis más hatása van, mintha süteményt csinálnánk. Olyan sokkal "szülinaposabb".
Nem igazán szeretnénk rendelni, mert végülis sokkal izgalmasabb az is, hogy azt esszük, amit megsütünk, illetve maga a folyamat is érdekes lesz, ahogy készítjük; arról meg nem is beszélve, hogy tanárnő is valószínűleg jobban örül egy saját készítésűnek. :)
És úgy 30-40 emberre hogyan süthetnénk? Mekkora tepsi szükséges körülbelül?
Én arra gondoltam, hogy csináljatok két egyforma tortát.
az egyikre vegyetek cukiban egy marcipán rózsát, és lehet kapni marcipán kis táblát , boldog szülinapot felirattal.
a másik sima lenne, így kettőbőm bitosan jutna mindenkinek egy vékony szelet.
ajánlok valamit, ami ugyan tepsis, de tortaformában is elkészíthető. nézzétek meg a Mindmegettén. a "nagyi ünnepi süteménye" nevű csodás finomságot. én mondom tepsiben szoktam készíteni, de kapcsos formában is meg lehetne csinálni.
annyit szoktam még változtatni rajta, hogy a kemény hab tetejét olvasztott csokival kanállal megcsorgatom össze-vissza. nagyon látványos lesz tőle.
ha tortaformában készítenétek,akkor,a tészta megsülte után kikell vajazni a forma oldalát, hogy a krém és a hab ne ragadjon hozzá.
Nagyon aranyos az ötletetek, kívánom, hogy bármit készítetek jól sikerüljön.
Tartalmas, kellemes vakációt gyerekek!!!
üdv-nagyi-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!