Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tortát az egész osztálynak?...

Tortát az egész osztálynak? Na de milyet?

Figyelt kérdés

Júniusban van osztályfőnökünk születésnapja (nő), akinek szeretnénk tortát sütni. Viszont valószínűleg megkínálná az egész osztályt (30 fő), így nem tudjuk, hogy mit süssünk, ja és hogyan.

Örülnénk egy-két jó tanácsnak, ötletnek, esetleg tapasztalatnak.

Előre is köszönjük!:)

2011. máj. 30. 20:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
mindenképp tortát szeretnétek? esetleg sütiből egy nagy tepsi, kicsit feldíszítve? mondjuk egy nagy tepsi zserbó, csokimázzal a tetején, és fehércsokival beleírva valami?
2011. máj. 30. 20:34
 2/12 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem a csokitortával nagyon nem tudsz mellényúlni. Általában mindenki szereti és nem is az a fajta torta ami a szállítás alatt széttesik és a nagy melegben megromlik.
2011. máj. 30. 20:37
 3/12 anonim ***** válasza:
68%
Mi ilyenkor rendelni szoktunk egy cukrászdában. Egyik osztálytársam ismerőse cukrász, így ő összeszedi a pénzt és rendelünk egy nagy tortát, ami elég mindenkinek. :)
2011. máj. 30. 20:38
 4/12 anonim ***** válasza:
84%
Ha torta, akkor vmi átlagos ízesítésű, különleges díszítéssel. Azért írom, hogy átlagos ízű, pl feketeerdő, csoki és társai, mert ezekkel nem nagyon lehet mellényúlni.Ezeket általában szeretik. A különlegesebb ízűeknek ott a hátulütő, hogy sokan nem szeretik.
2011. máj. 30. 20:41
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Nem kötött, hogy tortát csináljunk, de annak azért mégis más hatása van, mintha süteményt csinálnánk. Olyan sokkal "szülinaposabb".

Nem igazán szeretnénk rendelni, mert végülis sokkal izgalmasabb az is, hogy azt esszük, amit megsütünk, illetve maga a folyamat is érdekes lesz, ahogy készítjük; arról meg nem is beszélve, hogy tanárnő is valószínűleg jobban örül egy saját készítésűnek. :)

És úgy 30-40 emberre hogyan süthetnénk? Mekkora tepsi szükséges körülbelül?

2011. máj. 30. 20:45
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem téglalap alakút süssetek, azt könnyebb 30 felé vágni, mint egy kör alakút. Ahogy számolom, ha 25-30 cm élhosszúságú négyzet alakú a torta, akkor mindenkinek jut egy kisebb szelet.
2011. máj. 30. 20:53
 7/12 ssup ***** válasza:
68%
Mi feketeerdő tortát készítettünk. Nem volt túl nagy, de nem is azért csináltuk hogy zabáljunk. De csinálhatsz emeletes tortát ha gondolod.
2011. máj. 30. 21:05
 8/12 anonim ***** válasza:
84%
Én a helyetekben sütnék 3 lap piskótát a nagytepsibe, megtölteném ízlés szerint krémmel és bevonnám valamivel ( akár a krémmel ) díszítés, feirat és kész is.
2011. máj. 30. 21:36
 9/12 tetro ***** válasza:
62%
sajttorta 32 centis csatos formában másfél kiló mascarponeból.
2011. máj. 31. 00:14
 10/12 anonim ***** válasza:
88%

Én arra gondoltam, hogy csináljatok két egyforma tortát.

az egyikre vegyetek cukiban egy marcipán rózsát, és lehet kapni marcipán kis táblát , boldog szülinapot felirattal.

a másik sima lenne, így kettőbőm bitosan jutna mindenkinek egy vékony szelet.

ajánlok valamit, ami ugyan tepsis, de tortaformában is elkészíthető. nézzétek meg a Mindmegettén. a "nagyi ünnepi süteménye" nevű csodás finomságot. én mondom tepsiben szoktam készíteni, de kapcsos formában is meg lehetne csinálni.

annyit szoktam még változtatni rajta, hogy a kemény hab tetejét olvasztott csokival kanállal megcsorgatom össze-vissza. nagyon látványos lesz tőle.

ha tortaformában készítenétek,akkor,a tészta megsülte után kikell vajazni a forma oldalát, hogy a krém és a hab ne ragadjon hozzá.

Nagyon aranyos az ötletetek, kívánom, hogy bármit készítetek jól sikerüljön.

Tartalmas, kellemes vakációt gyerekek!!!

üdv-nagyi-

2011. máj. 31. 06:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!