Tortát hogyan kell csokival bevonni?
Lúdlábtortát sütök majd anyukámnak, de soha életemben nem vontam be semmit csokival, és nem igazán tudom hogyan kellene... Valahol olvastam olyasmit, hogy hagyni kell a krémből, és azzal bekenni az egész tortát, azután rá a csoki. De mégis hogyan? Felolvasztom és ráöntöm? És nem fog az egész lecsurogni?
Kérlek, segítsetek!
Ahogy írtad.
a krémet nagyon szépen egyenletesen kell elosztanod, hogy ne legyenek kidudorodások.
lehet kapni csokimázat, de ha csak sima csokit, vagy tortabevonot veszel akkor adsz hozzá egy nagyon kevés olajat, majd felolvasztod, hogy éppen folyjon, de nem tovább mert megég a csoki. majd egyböl ráöntöd. a legjobb ha valami rácsos dolgora teszed a tortát ,mert rengeteg fog mellette lecsorogni és nem áll benne.
Na úgy látom eltünt az írásom :)
Szóval akkor mégegyszer.
Annyit tennék csak hozzá, - mert az előttem szólók már mindent tök jól leírtak - , hogy a csokit gőz fölött kell felolvasztani. (egy tálba nem túl sok víz, ráteszed a másik lábast és abba a csokit plusz a diónyi olajat vagy zsírt.
Állítólag teavajjal fényesebb lesz a csoki.
Ha nincs csokid, akkor a felső lábasba kakaópor +margarin megy.
Sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!